Voor de PlayStation 4 kan je de gebruikelijke DualShock 4 controller kopen, maar ook zijn er alternatieve opties in de vorm van de Nacon Revolution Pro, Razer Raiju en meer. Daar komen er in november en december nog een paar bij, want Nacon, @Play én Hori hebben via het PlayStation Blog compacte PlayStation 4 controllers aangekondigd.

Elke controller zal de functionaliteiten bezitten die je ook op een DualShock 4 controller terug kan vinden, het voornaamste verschil zit hem vooral in de vorm. Hieronder per controller wat meer toelichting.

Nacon Wired Compact Controller


De nieuwe Nacon controller is gemaakt voor jongere gamers of gewone gamers die een voorkeur hebben voor smallere handgrepen. Naast de standaard functionaliteit van deze controller – die gelijk is aan de DualShock 4 – heeft de Nacon Wired Compact Controller een unieke feature. Dit is een LED schermpje aan de voorkant die informatie als health, spelersnummer en meer kan weergeven, mits de game dat toelaat.

Het betreft hier – zoals de titel al zegt – een controller die alleen werkt met een kabel, dus draadloos is geen optie. Deze controller zal in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, alsook in wat transparante varianten. De release is ergens in november.

@PLAY Wired Compact Controller

blank
Deze controller is net zoals de compacte Nacon controller er één met identieke features als die van de DualShock 4. Ook deze controller werkt enkel met een snoer en zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Dit zijn: zwart, donker grijs, rood en wit. Deze controller is vanaf december verkrijgbaar.

HORI Wired Mini Gamepad

blank
Als laatste een wat afwijkende controller die eveneens enkel met een kabel werkt. Deze controller is het meest compact van allemaal en daarmee zeer geschikt voor erg jonge gamers. Het touchpad is trouwens bijzonder klein, maar eventuele swipe bewegingen kan je ook met de twee analoge sticks uitvoeren.

Deze controller is vanaf 6 november verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood.