Nog heel even en dan kunnen we eindelijk het asfalt betreden in Gran Turismo Sport. Uiteraard zijn Sony en Polyphony Digital in de aanloop naar deze release bezig om ieders focus op de game te krijgen. Zo kon je bijvoorbeeld een tijdelijke demo van de game downloaden. Hierin kon je aan de slag met een paar banen, auto’s en alvast de sfeer proeven. Wat natuurlijk ook altijd goed helpt is een beroemd persoon in de mix gooien.

Niemand minder dan drievoudig – en zeer waarschijnlijk binnenkort viervoudig – Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton zal je mentor zijn in Sport. Je krijgt als speler een kijkje in het hoofd van de coureur, in de vorm van tips & tricks. Dat is echter niet alles, zo rijdt Hamilton bijvoorbeeld tijdritten die je kunt proberen te evenaren. Verbeteren zijn we nog een beetje voorzichtig mee… Om dit heugelijke feit te vieren is er ook een mooie introductievideo verschenen.

Hierin zien we wat mooie sfeerbeelden, Hamilton die aan de slag gaat met een Mercedes-AMG GT3 en uiteraard Kazunori Yamauchi. De ‘hypetrain’ is op volle toeren. De grote vraag voor racefanaten is natuurlijk ook: is Gran Turismo Sport beter dan het recentelijk verschenen Project CARS 2? Wat denk jij?