De komst van PS4 firmware 5.00 heeft ervoor gezorgd dat sommige gebruikers worden geconfronteerd met de error code 801809A8. Deze code wijst op het feit dat de firmware niet geïnstalleerd kan worden en dus zitten gebruikers vast op een oudere firmware-versie. Zoals we echter allemaal wel weten is het gebruik van een oudere firmware niet zo heel erg, tenzij je graag online wil gaan of patches wil binnenhalen. Verbinding met het PlayStation Network vereist in de meeste gevallen namelijk het gebruik van de laatst beschikbare systeemsoftware voor de PlayStation 4-console.

De foutmelding is gelinkt aan een niet correct werkende Blu-ray drive, die dus het installeren van de update blokkeert. Het ding is echter dat het hier gaat om een software-fout en dat de Blu-ray drive dus in principe helemaal niet stuk is. Sony zelf spreekt van een glitch en belooft binnen een week een patch uit te brengen, ongetwijfeld in de vorm van een nieuwe firmware update.

Deze nieuwe firmware versie gaat er vervolgens voor zorgen dat gebruikers de nieuwste firmware kunnen installeren, waardoor men dus weer online kan met de console. Dit bleek uit een conversatie van de helpdesk van Sony met een gebruiker die met de foutmelding kampte. De foutmelding omzeilen kan soms door te updaten in de veilige modus van de PS4, maar topics op het PlayStation-forum wijzen uit dat dit ook niet altijd werkt.

Herbert (10/10/2017, 6:08:44 PM): Thank you so much, let me explain you what’s going on. We’re currently experience a glitch with this error code, our engineers are working on getting fixed as fast as possible, we’re going to launch a patch to fix this issue, you will receive a notification on your console once this happen.

Me (10/10/2017, 6:09:05 PM): Estimated time? Like before Friday

Herbert (10/10/2017, 6:10:59 PM): We expect this patch be released in less than one week, I apologize for the inconvenience and thank you so much for the information. I understand that this must be very frustrating for you (I’m also having this issue)