Eerste homebrew applicatie voor de PS3 uitgebracht, een FTP-server

De allereerste homebrew applicatie voor de PlayStation 3 is inmiddels uitgebracht, namelijk een FTP-server. Met deze FTP-server applicatie is het mogelijk om via de PC naar je PlayStation 3 een verbinding te leggen en zo data zoals films, muziek en foto’s over te brengen op de harde schijf van je PlayStation 3. De applicatie is naar verluid nog vrij buggy maar er zou aan worden gewerkt. Het is echter gecompiled met de officiële Sony SDK, en gebruik van dergelijke tools om je software mee te compilen is niet toegestaan. Het gebruik en downloaden van de FTP-server applicatie is dus in strijd met de gebruikersvoorwaarden van je PlayStation 3. Om de homebrew applicatie te gebruiken is een ‘jailbreak‘ vereist,

 1.    27 XP
  redemption's avatar

  dit is dan wel een goed voorbeeld van hoe de jailbreak wél gebruikt moet worden

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Ja gelukkig heb je ook nuttige dingen dankzij jailbreak , meeste mensen denken gelijk aan backups.

 3.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  over illegale games mag niet gepraat worden maar over software die tot stand gekomen is op een illegale manier wel? Best krom.

  Buiten dat vind ik het homebrew een goed iets. Had alleen liever gezien dat sony het zelf had ingebouwd, dus dat het op een legale manier had gekunt.

 4.    524 XP
  Glennps3's avatar

  is dit niet gewoon hetzelfde als de mediaserverfunctie in windows mediaplayer aanzetten en dan als mediaserver gebruiken met je ps3? xD ik doet dit eigenlijk al 1.5 jaar

 5.    96 XP
  BOMBERBAY-7's avatar

  @Glennps3:

  inderdaad:P Mensen lopen achter geheh

 6.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Nice.

 7.    584 XP
  tovenaar's avatar

  sorry dubbele post… hieronder mij verhaaltje

 8.    584 XP
  tovenaar's avatar

  dit soort dingen ben ik niet tegen..

  maar wanneer de media gewoon z’n mond had gehouden over die ps jailbreak gedoe… waaren er veel minder mensen geweest wie zoiets aanschaffen.. ik hoop dat sony keihard terugslaat met een detectie systeem ofzo wie gebackupte games detecteerd en je direct keihard op de bon slingert wegens auteursrechten schending..

  of helemaal mooi zou zijn dat die jailbreak totaal onmogelijk word gepatched..

  ik HAAT gedownloade games!!! wil je nieuwe games blijven spelen? zorg dan dat je de uitgevers en studios beloond door het orgineel te halen en daardoor hun de mogelijkheid geeft om een nieuwe game te ontwikkelen..

  en denk niet van och die 3 games wie ik op illegale wijze bemachtig heb maken geen verschil.. dus wel want bijvoorbeeld 5000 mensen met die gedachte maken samen 15000 minder verkochte games…

  ha zo mijn hart is gelucht

 9.    332 XP
  abrain's avatar

  Dit doe ik gewoon via mediaplayer 11.
  Onzinnige homebrew……

 10.    276 XP
  ClankStar's avatar

  @tovenaar:
  Je moet niet denken: als iemand niet kan downloaden dan kopen ze de game wel. Veel mensen zouden de games die ze downloaden anders helemaal niet gespeeld hebben.

  En ten tweede, waarom zou ik mijn eigen backups niet mogen spelen? Sorry hoor, maar volgens mij mag ik best mijn eigen zooi kopiëren. Ik heb er 60 euro voor gedokt. Dat ik het niet mag uploaden snap ik best.

 11.    584 XP
  tovenaar's avatar

  @ClankStar:

  je steelt toch ook geen auto omdat je er anders niet in gereden zou hebbe…

  er staat in mij comment games op illegale wijze bemachtig dus ik praat niet over je eigen gebackupte games.. heb het wel over een detectie systeem waar ik mischien bij had moeten zeggen dat deze games kan detecteren wie op 2 ps3’s tegelijk word gespeelt ofzo..

  heb niks tegen eigen back-ups spelen maar wel tegen games van iemand anders geback-upt op meerdere ps3’s met verschillende eigenaren.. en dit laatste word ook mogelijk gemaakt door de jailbreak dus vandaar dat ik tegen ben…

  er zijn mensen wie er eerlijk mee om willen gaan zoals u. maar er zal teveel misbruik van gemaakt worden..

 12. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @tovenaar: Klopt de meerderheid maakt er misbruik van..en de groep die het eerlijk doet is relatief klein. Als Sony zelf met een optie komt om je games te backuppen op je PS3 HDD zoals de Xbox 360..was de jailbreak niet eens gemaakt.

 13.    584 XP
  tovenaar's avatar

  @M4GN3T:

  klopt.

 14.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  @M4GN3T: Geloof niet dat de jailbreak is gemaakt omdat mensen zo nodig games op de harde schijf willen opslaan. Lijkt me eerder om de illegale praktijken te gaan. (en het verdienen aan de PSjailbreak natuurlijk)

 15.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dit is wel een goed voorbeeld van hoe het ook kan, op een goede manier.

 16.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  dit leek me dan wel weer handig

 17.    831 XP
  Morticuz's avatar

  @Glennps3: Daar dacht ik ook meteen aan 😛 .

 18.    442 XP
  rwss's avatar

  Het beste antwoord van $ony hier op zou zijn dat ze zelf een goedkope licentie gaven om homebrew te maken en hun licentie beleid hier op deden aan passen.
  Zo word de jealbreak overbodig en het wordt legaal om homebrew te laten draaien en te ontwikkelen, verder schiet $ony er zelf ook wat mee op.

  ClankStar, dat mag inderdaad als backup voor eigen gebruik.

  Zie: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/thuiskopie/

  Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken.

  Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of DVD, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.

  ICT-Jurist Arnoud Engelfried zegt hier het volgende over:
  Een kopie voor strikt eigen gebruik (een “thuiskopie”) mag altijd worden gemaakt, ook als het werk van een illegale bron afkomstig is.

 19. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @rwss: Ja maar dan komt je met ’t feit dat een thuiskopie van je PS3 niet mogelijk is en wil je dat het wel mogelijk is je dit op een illegale manier meot verschaffen

 20.    442 XP
  rwss's avatar

  M4GN3T, je hebt helemaal gelijk als je de eula volgt van $ony, maar daar zou $ony voor kunnen komen met een oplossing, bijvoorbeeld via P$N een app store. Zo kunnen mensen homebrew aan bieden die volgens $ony mag werken met de P$3, ook kan hier een ontwikkelaar wat extra’s aan verdienen maar $ony ook en dit geeft gebruikers toegang tot homebrew die ligaal mag opereren op het P$3 Computer systeem, game console.

  Bovendien op welke manier je een backup maakt, het mag als je het orgineel rechtmatig verkregen hebt en in je bezit hebt, even daar gelaten of het mogelijk of onmogelijk is en of daar bij inbreuk wordt gemaakt in de software van de P$3 zelf, ik weet niet of dit stand houd ingeval van de jealbreak omdat alles gebeurt vanaf een usb stick om de exploit te activeren.

  In een licentie-overeenkomst kan een bepaling worden opgenomen die de licentienemer (de verkrijger) verbiedt om een reservekopie van de software te maken. De Nederlandse auteurswet zegt niet of zo’n bepaling toegestaan is. Artikel 45k zegt alleen dat een reservekopie maken geen inbreuk op het auteursrecht is. Die formulering betekent niet dat het maken van een reservekopie een recht is.

  Maar:

  De Europese Software-richtlijn 91/250/EC (waar artikel 45k vandaan komt) zegt wel expliciet (artikel 5 lid 2):

  Het maken van een reservekopie door een rechtmatige gebruiker van het programma kan niet bij overeenkomst worden verhinderd indien die kopie voor backup doeleinden naast het orgineel het beoogde gebruik bedoeld is.

  Omdat de Nederlandse wet in overeenstemming moet zijn met Europese Richtlijnen, zou de Nederlandse rechter een contractueel verbod op een reservekopie nietig moeten verklaren. Er is tot nu toe geen rechtszaak geweest waar dit punt aan de orde is gekomen. (Jammer!)

  ICT-jurist Arnoud Engelfriet zegt het volgende:
  Software wordt vaak geleverd op dragers zoals CD-ROM, die kapot kunnen gaan. De auteurswet regelt dat een reservekopie (backup) maken van zo’n drager toegestaan is. Wel moet de reservekopie “noodzakelijk voor het beoogde gebruik” zijn.

  Zie ook: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/software/reservekopie/

  Maar M4GN3T mijn reactie was meer als antwoord bedoeld op de vraag van ClankStar, maar dit geeft wel een beetje inzicht in de gaten die de wet hier in Nederland bevat, dit is in ons groot voordeel.

  Verder staat er ook in dat illigaal downloaden letterlijk niet mag, je moet wel het orgineel in handen hebben en je mag er maar een duplicaat van maken als zijnde backup voor eigen gebruik en niet voor derden of vierden.

  Ik verkies er zelf voor om geen kopieën, backups te maken of illigale software te gebruiken, wel uiteraard belangerijke document op mijn pc. Ik koop software legaal of ik gebruik freeware of open source alternatieven, voor de P$3 koop ik gewoon in de winkel dus, als de blu-ray drive versleten raakt kan ik deze toch zelf vervangen, dit is dus geen obstakel voor mij.

 21.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Dat kon toch al..!?

  Ik hoorde gisteren nog van iemand: dat al zijn leveranciers na de kloten gaan, dus dat jailbreaken kan nooit goed zijn voor de economie.

 22.    46 XP
  Lexus's avatar

  Wat anders is is dat je de tot nu toe verborgen PS3 HDD kan bekijken…

 23.    442 XP
  rwss's avatar

  Wat raar ik mis nog steeds m’n laatste post met antwoord naar M4GN3T toe, of wordt dit bewust achter gehouden, mogen mensen dat niet weten?!!!!

 24. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  waarom zo moeilijk…gebruik gewoon vuze,
  ik stream me muziek en films zo naar me ps3.
  Werkt prima