Ontwikkelaar Psyonix heeft een speciaal Halloween event aangekondigd voor de populaire game Rocket League. Dit zal het eerste tijdelijke event zijn voor de game. De eerste editie heeft de naam ‘Haunted Hallows’ en Psyonix heeft inmiddels alle belangrijke informatie bekendgemaakt.

Events in Rocket League introduceren een nieuw en tijdelijk betaalmiddel. In het geval van het Haunted Hallows event heet dit betaalmiddel ‘Candy Corn’. Het enige dat je moet doen om Candy Corn te verdienen is het voltooien van online wedstrijden. Je kunt je verdiende Candy Corn uitgeven tijdens het event. Let op, alle Candy Corn die je hebt verdiend zullen een week na het einde van het event verlopen, dus wees er op tijd bij. Alle items die je ermee koopt zullen echter gewoon voor altijd van jou blijven.

Wat kun je zoal kopen met Candy Corn? Een drietal dingen, namelijk speciale Halloween items, Decryptors en Haunted Hallows Crates. De items spreken voor zich, dit zijn dingen waarmee je bijvoorbeeld jouw voertuig kunt versieren. Decryptors vormen een hele nieuwe toevoeging. Hiermee kun je Crates openen zonder er sleutels voor te hoeven kopen. De enige manier om aan Decryptors te komen, is door ze met Candy Corn te kopen. Je kunt alle soorten Crates met de Decryptors openen, dus ook de speciale Event Crates.

Die Event Crates zijn dus tijdelijk beschikbaar tijdens de events. In het geval van dit Halloween event gaat het dus om Haunted Hallows Crates. Deze kisten kun je op drie manieren krijgen. De eerste manier is via een random drop na een online wedstrijd. Ook kun je de Crates dus aanschaffen met Candy Corn. In beide gevallen kun je de kisten openen met sleutels of Decryptors. De laatste manier om de Event Crates te bemachtigen is door ze direct te kopen. In dat geval heb je er niet nog eens een sleutel of Decryptor voor nodig om ze te openen.

Het Haunted Hallows event voor Rocket League gaat aanstaande dinsdag, 17 oktober, van start om 02:00 uur. Het evenement loopt door tot en met maandag 6 november. Die dag zal Haunted Hallows om 19:00 uur eindigen.