De stroom aan Triple-A games is inmiddels goed op gang gekomen. De koek is zelfs nog niet op, want eind deze week verschijnt het langverwachte Assassin’s Creed: Origins. We hebben hier al twee Specials over geschreven en de review volgt natuurlijk binnenkort nog. Voor het echter zover is willen we de game vooraf nogmaals in de spotlights zetten. Ditmaal zijn we benieuwd naar wat volgens jullie het Oude Egypte zo speciaal maakt als setting voor Assassin’s Creed: Origins.

We hebben de afgelopen jaren natuurlijk al een behoorlijk aantal fantastische en exotische gebieden voorbij zien komen. Toch heeft het betrekkelijk lang geduurd voordat we richting Egypte konden afreizen. Terwijl Egypte een land is met een ontzettend lange en rijke historie. Tijdens het avontuur van protagonist Bayek zijn er een fiks aantal (bekende) historische bouwwerken al dan niet helemaal voltooid, waaronder de Piramiden van Gizeh en de Sfinx. Het zijn juist deze historische gebouwen, gecombineerd met de culturele gewoontes van toen die dit avontuur in potentie zo speciaal maken.

Neem bijvoorbeeld de kustplaats Alexandrië waar je langs de Grote Bibliotheek komt en kan deelnemen aan Hippodroom (paarden)-races. Dit laatste is van huis uit een Romeinse gewoonte. Je leert echter ook meer over het typische Egyptische leven wanneer je de Nijldelta afreist. Daar waar boeren de akkers omploegen en hard moeten werken om te overleven. Aan de monding van de Nijldelta vind je Gizeh en Memphis, de Egyptische hoofdstad tijdens het oude koninkrijk. Hier staan de eerder genoemde Piramiden en de Sfinx. Wat het daarbij extra mooi maakt is dat je ditmaal wel de grote piramide tot boven kan beklimmen. Iets wat je natuurlijk normaal in het echt niet kan doen.

Daarnaast doorzoek je als een echte archeoloog tombes en catacomben, ontcijfer je hiërogliefen, los je raadsels op en op die manier leer je langzaam meer over de fundamenten van deze eeuwenoude Egyptische beschaving. Dat laatste wordt benadrukt met de Discovery Tour. Dit is een nieuwe educatieve modus die deze wereld zal veranderen in een interactief museum. Deze modus is mede ontwikkeld door historici en Egyptologen en is vanaf begin 2018 beschikbaar. Assassin’s Creed: Origins biedt je zodoende een unieke gelegenheid om vanuit je luie stoel van dichtbij kennis te maken met de rijke geschiedenis van Egypte.

Egypte is op zichzelf dus een locatie voor een zeer rijk avontuur en Ubisoft lijkt hier op uitstekende wijze op in te springen. Met zo’n oeroude beschaving die uiteindelijk geleid heeft tot het ontstaan van de Assassin’s kan het haast niet anders dan dat het een mooi avontuur wordt, toch? Natuurlijk zijn wij vooral erg benieuwd naar of jij het hier mee eens bent. Vind jij het ook zo speciaal dat het Oude Egypte dient als setting voor Assassin’s Creed: Origins? Of vind je die locatie van alle locaties die men voor een origins verhaal kon kiezen juist niet de goede? Laat het ons vooral weten! Je mening over dit onderwerp kan je zoals altijd weer hieronder kwijt.