Visceral Games is een bekende studio die ons in het verleden zoal Dead Space en Battlefield: Hardline heeft gebracht. Deze studio is na die laatste game met een onaangekondigde Star Wars game aan de slag gegaan, maar die ontwikkeling zal nu verplaatst worden naar EA Worldwide Studios, aangestuurd vanuit een team bij EA Vancouver.

EA Games heeft namelijk besloten om Visceral Games te sluiten. Op dit moment is EA bezig om zoveel mogelijk medewerkers van de gesloten studio te verplaatsen naar andere teams en projecten binnen EA, dus niet iedereen komt automatisch op straat te staan.

Voor wat betreft de Star Wars game, EA heeft na interne testen besloten dat het tijd was voor verandering binnen deze ontwikkeling. Het algehele design zal worden aangepast naar iets wat een bredere ervaring moet bieden, wat voor meer variatie zou moeten zorgen.

Een wat vage verklaring, maar als we tussen de regels door lezen maken we er uit op dat EA niet tevreden was over de kwaliteit van de game. Vooralsnog stond de game gepland voor een release in fiscaal jaar 2018 (tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019), maar dat schuift men nu op de lange baan.