Gamers die niet bekend zijn met de Taiko No Tatsujin franchise zullen zich ongetwijfeld afvragen waarom we in vredesnaam een nieuwsbericht wijden aan een pre-order in de PlayStation Store van Hong Kong. Importeurs en kenners zullen het echter meteen begrijpen, Taiko No Tatsujin – Drum Session! is namelijk het nieuwste deel in de franchise en wordt hier jammer genoeg niet verkocht. De Japanse versie is uiteraard ook te importeren, het probleem is dan alleen dat deze enkel in het Japans te spelen is.

Dat is natuurlijk niet zo handig en daarom biedt de PlayStation Store van Hong Kong in dit geval uitkomst. De versie die daar is verschenen is namelijk wel gewoon in het Engels te spelen en dit komt omdat het hier de Aziatische versie betreft. Dat betekent dat de Chinese, Japanse én Engelse taal als opties aanwezig zijn.

De reden waarom Taiko No Tatsujin – Drum Session! een bericht verdient is simpelweg omdat deze game ontzettend leuk is. Wellicht ben je wat sceptisch als je het (nog) niet kent, maar wat ons betreft is het één van de beste rhytm games die er bestaat. Wie weleens in Japan is geweest en een arcade hal heeft bezocht, heeft het drumstel met Taiko ongetwijfeld zien staan.

Je kunt je pre-order hier plaatsen, een PlayStation Store account ingesteld op Hong Kong is uiteraard wel vereist. Pre-paid kaarten voor Hong Kong zijn via eBay of Play Asia te verkrijgen. De game is vanaf 26 oktober verkrijgbaar. Het is jammer dat men niet eerst een demo beschikbaar stelt, zodat Westerse gamers de game gratis kunnen proberen, zonder dat men meteen 46 euro lichter is.

De PS Vita versie uit 2015 heeft overigens wel een demo, maar hiervoor dien je wel met je Hong Kong account in te loggen op de handeld. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je die demo hier vinden.