Één van de best verkochte en dan ook meest gewaardeerde exclusives voor de Playstation 3 is Killzone 2. In februari 2011 verblijdt de uitgever van Nederlandse bodem ons met een derde deel.

Nu zijn we allemaal natuurlijk benieuwd hoe de singleplayer van Killzone 3 eruit gaat zien, maar iets wat nog veel belangrijker is is de multiplayer. In de onderstaande multiplayer preview van G4TV krijgen we beelden te zien van een aantal nieuwe gamemodes, waaronder “Guerilla Warfare”, wat simpelweg Team Deathmatch is en de gloednieuwe gamemode  “Operations”.

In deze nieuwe gamemode is er niet sprake van de normale snelle en vooral vrije multiplayer, maar is de speler meer gebonden aan een lineaire speelstijl. Deze online gamemode wordt ook onderbroken door kleine cut-scenes, waarin de beste spelers van de match als hoofdpersonen worden gebruikt om de spelers extra motivatie te geven.

Ook komt in de preview ter sprake dat de uitgever, Guerilla Games, haar best heeft gedaan de multiplayer zo toegankelijk mogelijk te maken voor zowel casual als hardcore gamers. De meeste wapens en gamemodes zullen een herkenbare stijl hebben, waardoor de game een leuke pick-up-and-play game wordt.

Ook is Killzone 3 toegankelijk gemaakt voor mensen die nooit multiplayer games spelen. Dit is gedaan door een automatisch matchmaking system in te voeren, die mensen automatisch indeelt qua skill niveaus en level.

Nog niet enthousiast? Bekijk dan snel zelf de preview om je van gedachte te laten veranderen!