Een hele happening binnen de Ultimate Team modus van FIFA 18 is toch wel het jaarlijkse Team of the Year evenement. Dit moment is de laatste jaren altijd in januari geweest, doordat dan door de FIFA dit team werd bekendgemaakt. Hierdoor zijn er een week lang zeer hoge speciale kaarten verkrijgbaar van de elf beste spelers van dat jaar.

Nou zal je misschien wel denken: waarom is het dan nieuwswaardig om te vertellen dat deze kaarten nog niet in oktober komen? Dat komt doordat de FIFA en de FIFPro, twee verschillende instanties, sinds vorig jaar hun eigen weg zijn gegaan. Hierdoor zijn er twee verschillende momenten waarop er door beide instanties een ‘TOTY’ bekend wordt gemaakt. Die van de FIFA is dit jaar twee maanden naar voren geschoven en is gisteravond al bekendgemaakt.

Doordat dit evenement twee maanden is vervroegd waren er onder de spelers van Ultimate Team al enkele speculaties gaande over een eventueel vervroegd TOTY. EA Sports heeft op de dag des oordeels van zich laten horen om te vermelden dat deze spelers deze week nog niet zullen verschijnen.

FIFA 18 is nog maar een kleine maand uit en voor de markt op Ultimate Team zou het ontzettend zonde zijn wanneer deze kaarten nu al verkrijgbaar zouden zijn. We kunnen dus naar alle waarschijnlijkheid gewoon tot januari wachten alvorens deze speciale kaarten verschijnen.

Het TOTY dat gisteravond bekend is gemaakt bestaat uit: Buffon, Sergio Ramos, Bonucci, Marcelo, Dani Alves, Iniesta, Kroos, Modric, Neymar, Messi en Cristiano Ronaldo. Nog even geduld.