Bij GT Planet is er weer iemand op het forum zo vriendelijk geweest een kijkje te nemen bij een demo van Gran Turismo 5. De demo die in verscheidene winkels in Amerika staat wel te verstaan. Daarvan heeft hij een aantal filmpjes gemaakt en hij heeft ook een heel stuk geschreven over zijn indruk hiervan.

Hij vertelt allereerst dat hij geen heel goede vergelijking met Prologue kan maken, omdat hij Prologue met een stuurcontroller is gewend en niet met een DUALSHOCK 3 controller. Toch merkt hij op dat GT5 heel anders is, dat er bijvoorbeeld veel realistischer body roll van de auto is. Dat is dus dat de auto overhelt in bochten. Ook als je over het gras rijdt voelt het realistischer. Verder zijn de N-banden niet meer zo slecht als in Prologue.

Over de schade kan hij niet zo veel zeggen nog, omdat dit een punt is waar de mannen van Polyphony nog steeds heel hard aan werken. Toch is het goede schade tot nu toe, ondanks dat de schade en de physics volgens deze man nog maar zo’n 75% is van wat het gaat worden. Tot slot merkt hij nog op dat de AI auto’s wat meer een eigen leven leiden. In Prologue was dat wel anders, daar bestond een race min of meer uit een hele trein auto’s en één auto (die van de speler dus) die aan het racen was. Voor het volledige verhaal moet je even op de link klikken in het begin van dit artikel.

Dan de gameplay beelden van deze demo. Het zijn er zeven en ze zijn van redelijk goede kwaliteit. Geluid is redelijk hoorbaar in de meeste video’s. We hebben een Audi R8 op het stratencircuit van Rome, een Mercedes SLS AMG op een NASCAR circuit, een Ferrari Enzo op een NASCAR circuit met veel schade, een Lamborghini Gallardo op een NASCAR circuit, een Nissan GT-R Spec V op een rally circuit en dan nog twee NASCAR races met een echte NASCAR auto.