Op zaterdagochtend heel vroeg opstaan om in de ijzige winterkou een wedstrijd te voetballen bij de lokale amateurclub. Dit was en is het bestaan voor vele jongens en meisjes sinds mensenheugenis. Ook al had je echt even geen zin dat ene weekend, het doel bleef vaststaan: profvoetballer worden.

Voor de meeste mensen spat deze droom in de pubertijd vanzelf uiteen, want om echt door te breken heb je ontzettend veel toewijding nodig. Dat is wat de Duitse voetballer Tommy Käßemodel waarschijnlijk ook dacht. Enkele jaren heeft deze jongen in de jeugdopleiding van FC Erzgebirge Aue mogen voetballen, alvorens hij materiaalman werd bij de club met de voornaamste focus op de spelerstenues.

In het Duitse voetbal geldt een regelement dat iedere club minstens vier spelers onder contract moet hebben die de jeugdopleiding van de club hebben doorlopen. Helaas had FC Erzgebirge Aue er maar drie, waardoor er een beetje gepuzzeld moest worden. Doordat Käßemodel enkele jaren in de jeugd heeft gespeeld, besloot de club hem maar een profcontract aan te bieden om aan de Duitse regels te voldoen. Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome.