Uitgevers en ontwikkelaars focussen zich tegenwoordig steeds meer op multiplayer-games. Toch zijn er nog bedrijven die alleen spellen maken met een verhalende campagne. Narrative designer Tommy Tordsson Björk, werkzaam voor Machine Games, heeft in een interview met Gamesindustry laten weten waarom er geen multiplayer in Wolfenstein II: The New Colossus zit.

Volgens Björk is één van de speerpunten voor een goede singleplayer-campagne een goed en interessant verhaal. Om dit voor elkaar te krijgen is er de volledige focus van een ontwikkelaar nodig. Als er ook een multiplayer modus in de nieuwe Wolfenstein zou zitten, dan zou dit ten koste gaan van de campagne. De kans zou dan groter zijn dat de speler een halfbakken product krijgt.

“The only way we can create these super immersive narrative experiences is if we can solely focus on the single-player. Having a multiplayer component in this work process would just dilute it all. That’s the danger if you try to do two things at once. We just keep our heads together, and focus on making a really good single-player game… Doing our thing is what makes the game great.”