Recent lieten we nog weten dat de vereiste harde schijfruimte voor Call of Duty: WWII bekend was. Dit kwam doordat de game al te pre-loaden was voor de Xbox One. Die versie van de shooter neemt 45.14GB in beslag. Op de PlayStation 4 lijkt dit echter toch heel anders te zijn.

Bij diverse retailers wordt de digitale PS4-versie van Call of Duty: WWII namelijk via voucher codes verkocht. Er zijn nu foto’s opgedoken van deze kaarten en op de achterkant is meer informatie te vinden. Hierop valt ook duidelijk te lezen dat er voor Call of Duty: WWII maar liefst 80GB harde schijfruimte benodigd is op de PlayStation 4.

Dit is ontzettend veel en dus bijna twee keer zo veel als op de Xbox One. Er zijn enkele mogelijke verklaringen hiervoor. Op de kaart staat ook dat de game geoptimaliseerd is voor de PS4 Pro, dus het zou kunnen dat er ook 4K-textures bij die 80GB zijn inbegrepen. Daarnaast is het ook mogelijk dat het hier om de totale schijfruimte van de game gaat na enkele patches en aankomende DLC.

Het lijkt er in ieder geval op dat je dus behoorlijk wat vrije schuifruimte moet hebben op je PlayStation 4 om Call of Duty: WWII te kunnen spelen. We zullen het binnenkort echt gaan weten, wanneer ook de PS4-versie te pre-loaden is. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend.