http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c8959c00c731.jpg

Vorige week donderdag waren ik en Richard op bezoek bij Sony voor het bekijken van Room299. Dit werd gehouden in het hoofdkantoor in Badhoevedorp. Het was een beetje onduidelijk wat we nu precies konden verwachten van Room299 maar via Twitter kwamen we er ondertussen langzamerhand achter wat het nu precies inhield. Room299 wordt door Sony Computer Entertainment zelf beschreven als een virtuele en fysieke belevingswereld waar entertainmentliefhebbers kennis kunnen maken met de vele mogelijkheden van de PlayStation 3. En dit werd dan ook meteen duidelijk bij binnenkomst van Room299.

Op de bovenste verdieping van het Skyline Plaza te Badhoevedorp bevindt zich Room299. Deze ‘huiskamer’ is een enorme ruimte met daarin al het nieuwste van het nieuwste omtrent de PlayStation 3. Zo werd je bij binnenkomst meteen begroet met een enorme demo-pod van Gran Turismo 5, die speelbaar is. En overal staan banken met daarvoor TV’s met een PS3 Slim erop aangesloten of een debug PlayStation 3, met daarop de nieuwste games. Ook zijn er overal PlayStation Move controllers weg te plukken en zijn bijna alle PlayStation Move launch-games aanwezig om te spelen. Denk hierbij aan Sport Champions, Kung Fu Rider, Start The Party en de nieuwste Socom, die allemaal speelbaar zijn in Room299 met de PlayStation Move controller.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c895a0b1e8b7.jpg

Niet alleen staat de PlayStation Move echter centraal in Room299, maar ook 3D-gaming. Zo is bijvoorbeeld Killzone 3 speelbaar in 3D en MotorStorm: Pacific Rift. Wat erg interessant was aangezien de markt zich ook die kant op beweegt is het gamen in 3D. Sony had gezorgd voor een aantal knappe 3D tv’s met bijpassende brillen en natuurlijk wat top titels die deze ‘nieuwe techniek’ ondersteunen. Zo hebben we de controller even opgepakt bij de games Killzone 3 en Motorstorm: Apocalypse. Ondanks dat het 3D effect nog wat geforceerd aanvoelt begint het zo langzamerhand wel wat toe te voegen. Bij Motorstorm hadden we bijvoorbeeld de stof wolken die van de banden af kwamen die ons zicht belemmerde en ook daadwerkelijk dichterbij leken te komen. Bij Killzone 3 leken de kogels je echt om de oren te vliegen, wat natuurlijk zorgt voor wat extra spanning. Het is net dat kleine beetje extra waardoor je nog meer in de game wordt gezogen.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c8959dfb8492.jpg

Helaas denken we alsnog dat we thuis nog niet zo snel in 3D zullen gamen, om een aantal redenen. Niet alleen de tv’s zijn nog erg prijzig maar ook de prachtig ogende brillen die je erbij krijgt zitten voor geen meter en zullen binnen een half uur voor hoofdpijn zorgen. Combineer dat met de tot dusver kleine toevoeging aan de gameplay van in dit geval AAA titels en je krijgt al snel een oordeel die niet geheel positief uitpakt.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c895a3892305.jpg

Natuurlijk werden we op het einde ook nog voorzien van een goodiebag en waren er hapjes voor iedereen. Room299 geeft een luxe gevoel en is ongetwijfeld de mest leuke speeltuin die er bestaat. Alles draait om PlayStation, er liggen namelijk ook PSPGo’s naast al het PS3-geweld en draait helemaal om de najaars line-up van Sony Computer Entertainment. Als je dus echt een dag vol vermaak wilt, ben je bij Room299 aan het goede adres.

Room299 is al met al een leuk concept en we hebben dan ook flink genoten om onze dag daar door te brengen. We hebben veel nieuwe titels gespeeld in alle rust, wat op de Gamescom en de E3 niet echt mogelijk is, qua rust. Er gaat namelijk niets boven rustig op de bank zitten en een titel even uitgebreid te spelen. Zo waren we verrast door Killzone 3, hoe goed dit werkte met 3D. Ook de PlayStation Move was leuk om mee te spelen met de rest van de Nederlandstalige gamepers. We zijn dan ook helemaal weg van Room299 en vinden het een ontzettend goed idee van Sony die ook nog eens prachtig is uitgewerkt.