De PlayStation 4 verkopen hebben afgelopen zomer niet bepaald een hele grote sprong vooruit gemaakt. Enigszins logisch, want de zomer is nu niet echt een tijd waarin je een console gaat aanschaffen. Daarbij kampt Sony inmiddels ook met het ‘probleem’ dat iedereen die een PS4 wil, er eigenlijk al één thuis heeft staan.

In het tweede financiële kwartaal van 2017, wat begon op 1 juli en eindigde op 30 september, heeft Sony 4.2 miljoen PS4’s verscheept. Dit is op zich nog vrij netjes voor de zomerperiode en Sony is dan ook tevreden. Men heeft zelfs de voorspelling opgehoogd met één miljoen extra exemplaren alvorens april 2018.

De voorspelling van Sony ligt nu op 79 miljoen verscheepte consoles voor eind maart 2018. Naast het najaar gaat ook het eerste kwartaal van 2018 hier dus cruciaal in zijn en dat is ook net de periode waarin Sony naar verwachting veel toppers gepland heeft staan.

Momenteel ligt het verscheepte aantal op 67.5 miljoen PS4’s, tenminste op 30 september jongstleden. Sony moet dus nog een flink aantal PS4’s verkopen om de doelstelling te behalen.