Volgende week dinsdag verschijnt The Frozen Wilds voor Horizon: Zero Dawn. In deze uitbreiding gaat het avontuur van Aloy verder waarbij je een nieuw verhaal en een nieuwe omgeving voorgeschoteld krijgt. Het blijkt tevens een behoorlijk avontuur te zijn als we in termen van speelduur spreken.

IGN heeft namelijk een artikel gepubliceerd waarin zij melden dat deze uitbreiding rond de 15 uur lang is. Dat is toch een flinke speelduur en dat voor een bedrag van €19,99 is niet gek. Naast deze informatie wist IGN ook nog wat andere details te melden.

Het verhaal in The Frozen Wilds draait om een mysterie rond de zogenoemde ‘Deamon’. Dit is een verborgen kracht die de machines tot razernij dwingt en tevens zet deze kracht allerlei controle torens in de wereld neer. Hier kunnen machines zichzelf repareren en tevens kunnen ze zichzelf hier krachtiger maken. Verder kom je meer over de Banuk stam te weten, die in de gewone game niet al te veel aandacht kreeg.

The Frozen Wilds is daarnaast ook meer dan enkel een verhalende uitbreiding, wat suggereert dat de wereld veel extra dingen te bieden heeft die je kan doen. Zij-missies zullen bijvoorbeeld ook aanwezig zijn en die zouden zoal meer beloningen op moeten leveren. Hieronder vallen nieuwe wapens en modificaties voor Aloy’s speer.

Als laatste hieronder nog even een korte opsomming van wat extra feiten:

  • Het camerawerk en mo-cap in conversaties is nu meer dynamisch en beter.
  • De sneeuw in de nieuwe wereld zal er nog beter uitzien.
  • De uitbreiding bevat een nieuwe skilltree met unlocks.
  • Die unlocks kan je ook weer meenemen naar de gewone game.
  • De omgeving is ingericht voor spelers rond level 30 of hoger.
  • De uitbreiding bevat één nieuwe machine, de ‘Scorcher’ en die kan zwevende mijnen voor je neergooien.