Call of Duty: WWII is nu ruim een week uit en ongetwijfeld zijn velen van jullie inmiddels online oorlog aan het voeren. De game kende wat serverproblemen, maar langzaam maar zeker gaat het steeds beter. Naast dat de game uit is, hebben we natuurlijk ook de review gepubliceerd en daarin zijn we behoorlijk lovend over Sledgehammer’s laatste aandeel binnen de franchise. De meningen lopen echter ook nu weer behoorlijk uiteen en nu iedereen de game een kans heeft kunnen geven, is het tijd voor een jouw mening over Call of Duty.

Ongeacht hoe je over dit deel en de franchise als geheel denkt, er valt gezien de afgelopen jaren (met Black Ops III als lichtpunt) genoeg over de kwaliteit van de franchise te zeggen. We zullen niet ontkennen dat de kwaliteit enigszins tanende was, maar Call of Duty: WII doet wat ons betreft precies op het juiste moment hetgeen de serie nodig heeft. Onder andere door terug te keren naar een periode waar de community lang om gevraagd heeft.

Het is lang geleden dat we een game in deze setting speelden en nu dat mogelijk is op de huidige generatie consoles, is dat toch ergens een beetje verfrissend. Bovendien is de gameplay op zichzelf ook verfrissend, omdat je voor een keer niet langs muren hoeft te rennen. Het is gewoon weer met beide benen op de grond zonder dat de snelheid in gameplay drastisch is afgenomen. Qua wapens is het ook weer enigszins een stapje terug, want het materiaal van toen gaat nu eenmaal wat trager dan futuristisch materiaal.

Goed, de setting en de gameplay is iets waarmee Sledgehammer slaagt in z’n doel en in vergelijking met de afgelopen delen is het een uitstekende Call of Duty. Maar maakt dat Call of Duty: WWII de beste game in jaren? De serverproblemen zijn een pijnlijk punt gebleken en ook de belabberde communicatie vanuit Sledgehammer is erg slordig, maar als je dat opzij schuift blijft er wel een erg degelijke titel overeind staan.

Tenminste, dat is de algemene perceptie, maar dat betekent niet dat jij er ook zo over denkt. Misschien vind je de setting wel helemaal niets, misschien heb je niet eens kunnen spelen door de online problemen of misschien heb je het na een uurtje alweer weggelegd. Smaken verschillen uiteraard en mocht dat zo zijn, dan horen we natuurlijk graag jouw mening over deze nieuwe Call of Duty. Kortom, de stelling is natuurlijk gewaagd, maar het is aan jullie om daar je eigen mening over te geven.

Laat hieronder vooral je mening gelden, maar wel willen we je vragen om met een onderbouwde reactie te komen, want alleen dat draagt bij aan een discussie.