Afgelopen maandag hield Sony te Parijs een persconferentie en zij noemden dit het tweede deel van de E3 persconferentie. In de pre-show werden veel kleine games even onder de aandacht gebracht en de daadwerkelijke persconferentie richtte zich op de grote Triple-A titels. Hoewel… persconferentie? Daar is tegenwoordig niet echt meer sprake van; een showcase is meer op z’n plek omdat er nog nauwelijks gesproken wordt door belangrijke figuren bij Sony.

De show van afgelopen maandag ging in een sneltreinvaart door alle games uit de line-up van Sony heen. Natuurlijk prachtig als je naar één of meerdere games uit zit te kijken en de onthulling van Ghost of Tsushima was een erg leuke verrassing. Wat dat betreft, zette Sony een spetterende show neer, nadat ze dat op de E3 ook al deden. Daarover zullen velen het met ons eens zijn, maar toch miste er iets. Namelijk daadwerkelijk nieuws.

2018 moet een prachtig jaar worden voor Sony en we weten dat games als Spider-Man, God of War en Detroit: Become Human voor dan gepland staan. Van al deze games hebben we nu al het nodige gezien en hoewel nieuwe beelden altijd erg interessant zijn, vragen wij ons eigenlijk af waar de informatie is die iedereen wil weten. Wanneer komen de games bijvoorbeeld uit? Een behoorlijk belangrijke vraag, want je kan natuurlijk nog zoveel moois in de pijplijn hebben zitten, het moet wel vroeg of laat een keer verschijnen.

De teleurstelling – vanuit mijn optiek, als auteur van dit stuk – zit hem vooral in het gebrek aan nieuws. Geen informatie over de releasedata, eventuele speciale edities, toekomstplannen rondom deze games en meer. Het was één grote trailershow met veel prachtige beelden, maar was het niet verstandiger geweest om meer gameplay te laten zien? Of om meer informatie over de games individueel prijs te geven? Een paar zaken die eigenlijk gemist werden.

Goed, het is misschien een beetje mierenneuken, misschien ook niet. Graag horen we jouw opinie over deze stelling en voel je ook geheel vrij om je mening over de line-up voor volgend jaar te ventileren, daar draaide de show immers voornamelijk om. Je kunt zoals gewoonlijk jouw mening hieronder weer kwijt.