Al sinds de introductie van Trophies op de PlayStation 3 wordt er over gesproken, een beloning voor behaalde Trophies. Dit gaat er nu toch echt komen, althans in Noord-Amerika. Sony heeft namelijk een ‘PlayStation Rewards’ programma opgezet waarmee Trophies omgezet kunnen worden in PlayStation Store tegoed.

Het concept werkt zo dat de Trophies die je behaald hebt een bepaalde waarde hebben en dat zal dan omgezet worden naar PlayStation Store tegoed. Vanzelfsprekend is het tegoed hoger naarmate je meer gouden en platinum Trophies hebt, maar je moet er wel flink veel hebben.

100 zilveren Trophies leveren bijvoorbeeld 100 punten op. 25 gouden Trophies leveren 250 punten op en 10 platinum Trophies zijn goed voor 1000 punten. Voor elke 1000 punten die je met de Trophies bij elkaar verzameld hebt, krijg je $10,- PlayStation Store tegoed.

Het is dus niet bijster veel, maar als je een Trophy jager bent kan dit best wel lucratief zijn. Jammer genoeg geldt dit voor nu alleen nog voor Noord-Amerika en het is niet bekend of Sony dit beloningsprogramma wereldwijd in wil gaan zetten.

Het slechte nieuws is overigens dat deze actie enkel geldt voor nieuw behaalde Trophies. Het werkt dus niet retro-actief.