Bluepoint Games heeft ten tijde van de PlayStation 3 ICO en Shadow of the Colossus van een nieuw likje verf voorzien. De game zelf was verder inhoudelijk ongewijzigd en dat geldt ook voor de besturing. Momenteel werkt deze ontwikkelaar aan een remake van Shadow of the Colossus en daarin zitten wel een aantal veranderingen.

De besturing zal namelijk aangepast zijn voor een meer prettige ervaring, zo heeft Sony laten weten. Het is zo aangepast dat het meer aansluit bij de besturing van moderne games vandaag de dag. Om precies te zijn kan je nu met het touchpad de wereldkaart openen en spingen gaat nu met het kruisje in plaats van driehoekje.

Tijdens gevechten zal je ook inkomende aanvallen moeten ontwijken, wat je kan doen door te rollen. Dit ging voorheen door middel van R1 + driehoekje en dat is nu geremapped naar gewoon het rondje, zoals je dat vandaag de dag zou verwachten.

The PS4’s touch pad handily lets you bring up a map, while jump has been moved to the X button instead of the triangle button. The dodge roll is also now mapped to the circle button, making it easier to deploy than the previous R1 + triangle combo.

Speel je liever met de klassieke besturing? Weet dat dat nog steeds mogelijk is in de remake als een optionele extra.