Begin oktober kondigde Sony Japan een vernieuwd PlayStation VR model aan. Dit model is qua prestatie gelijk aan het originele model, maar de koptelefoon aansluiting is wat aangepast voor een prettiger gebruik. Ook wordt dit nieuwe model geleverd met een nieuwe processing unit, die in staat is om HDR-beeld door te sturen.

Dit model is nu enkele weken uit in Japan, maar komt binnenkort ook naar het Westen. Over een Europese release is nog niet gesproken, maar in Noord-Amerika komt dit nieuwe model op 17 november uit. Gezamenlijk met Skyrim VR zal dit model als bundel worden aangeboden, zo laat Sony op het PlayStation Blog weten.

Nu dit model ook voor Noord-Amerika bevestigd is, is het natuurlijk een kwestie van tijd tot deze ook in Europa aangeboden zal worden. Zodra daar meer concrete informatie over bekend wordt gemaakt, laten we het uiteraard weten.

Ondertussen zijn er ook PlayStation VR instructievideo’s verschenen, die in feite hetzelfde zijn als de Japanse van vorige maand. Het enige verschil is dat deze video’s nu allemaal in het Engels zijn en die bekijk je hieronder.