The Frozen Wilds is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Horizon: Zero Dawn. Deze uitbreiding is in de gewone game geïntegreerd en daarom is het handig dat je even weet hoe je dit nieuwe avontuur kan starten. Weet dat je gewoon je huidige savedata kan gebruiken voor dit avontuur, maar het advies is wel dat je minimaal level 30 bent.

Je kunt met een lager level wel het nieuwe gebied betreden, maar je zal dan snel merken dat je tegen een flinke uitdaging aanloopt. Dit komt omdat je nog niet over de juiste materialen en skills beschikt, maar als je die uitdaging aandurft dan kan dat.

Om het daadwerkelijke avontuur te starten moet je minimaal de quest ‘A Seeker at the Gates’ voltooid hebben. Als je voorbij level 30 bent, dan is de kans groot dat je deze quest allang voltooid hebt en het is dan zaak om een quest gever te vinden.

Er zijn drie quest gevers die je op weg kunnen helpen, want door met één van deze personen te praten zal het avontuur geactiveerd worden. De drie personen in kwestie zijn:

  • Rhavid – Een Carja nobelman met informatie en speculatie over het Banuk land. Hij kan gevonden worden buiten Meridian.
  • Ohtur – Hij weet precies hoe je in The Cut (het nieuwe gebied) komt. Hij kan gevonden worden in een Carja grensfort dat ‘Daytower’ heet.
  • Yariki – Een Banuk vrouw die je waarschuwt voor het gevaar. Zij kan gevonden worden ten noorden van The Grave Hoard.

Als je met één van hen gesproken hebt, kan je naar Liedgrens, de nederzetting aan het begin van The Cut, alwaar je nieuwe quests met betrekking tot het verhaal kan vinden.