In een interview met Xbox-baas Phil Spencer zijn er weer bijzondere uitspraken gedaan wat betreft de consoles van Microsoft en Sony. Voor diegene die er nog niet van op de hoogte zijn, Microsoft kijkt qua games al geruime tijd verder dan slechts haar eigen console. Zo brengt men Minecraft op vele andere platformen uit, naast alleen de Xbox en natuurlijk de versies voor Windows PC.

Dit bevalt Microsoft als bedrijf wel, want Phil Spencer meldt namelijk dat hem de vrijheid is gegeven om gamers op elk platform te bereiken. Voor nu is de focus van Microsoft het verhogen van het aantal Xbox Live betalende leden en men wilde deze service zelfs koppelen aan cross-platform-play met onder andere de PS4. Sony zag hier echter geen heil in en vond het niet nodig om Minecraft cross-platform beschikbaar te maken. Precieze redenen hiervoor zijn helaas nooit gegeven. Het kan echter zomaar zijn dat Sony het of gewoon simpelweg niet wilde, of dat de voorwaarden er niet naar waren waardoor het voor de Japanse gigant niet interessant zou zijn..

Als het op die manier dan niet lukt, dan staat Phil Spencer er ook voor open om games als Gears of War, Halo, Forza en andere welbekende exclusives naar de PlayStation 4 te brengen. Men wil immers zoveel mogelijk gamers aan het Microsoft-label brengen en als dat via andere hardware moet, lijkt men hier ook vrede mee te hebben.

Een uitspraak die we niet snel van Sony zouden verwachten, maar blijkbaar zou Microsoft er geen moeite mee hebben wanneer gamers naast Gran Turismo ook gewoon Forza kunnen spelen op de PS4.