Nederlandse klanten krijgen steeds meer keuze wat betreft fatsoenlijke webshops, zo zijn we in Nederland al een aantal fijne webshops rijk zoals Bol.com, Coolblue, Wehkamp en een flink aantal anderen. Al deze webshops slagen er ook in om binnen één dag producten af te leveren bij je thuis, iets wat best uniek is en niet overal op de wereld vanzelfsprekend is. Er zijn zelfs webshops die producten voor 15:00 uur besteld nog dezelfde dag kunnen leveren, Nederland is dus voorloper op het gebied van online bestellen en bezorgen.

Er is echter één grootmacht die zich de afgelopen jaren redelijk heeft ingehouden wat betreft actief zijn in Nederland en dat is Amazon. De webshop is echter wel een grootmacht in onder andere Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Amazon staat verder ook bekend om vaak haarscherpe aanbiedingen en hun uitstekende service.

Nu doet Amazon al behoorlijk wat omzet genereren in Nederland vanwege het feit dat bijna alle producten op Europese versies van de website gewoon naar Nederland verstuurd kunnen worden. De meest populaire versie van Amazon in Nederland is de Duitse, aangezien deze website volledig in het Nederlands vertaald is en iDeal als betaalmogelijkheid kent. De rest van de Europese Amazon-websites vereisen een creditcard, iets wat in Nederland minder gebruikelijk is dan in andere landen.

Amazon.de introduceert vandaag nog een leuke nieuwe mogelijkheid, namelijk vandaag besteld, morgen in huis. Hiermee weet Amazon flink te concurreren met de Nederlandse webshops, met name vanwege het feit dat de prijzen vaak lager liggen bij Amazon.de dan hier in Nederland. Zo scoor je regelmatig games en console bundels voor een aanzienlijk lagere prijs dan in Nederland, wat nu dus extra aantrekkelijk is vanwege het binnen een dag bezorgen.

Dit alles doet men in de vorm van Amazon Prime. Voor de introductieprijs van €3,99 per maand krijg je toegang tot de streaming-dienst (ook beschikbaar op de PS4) en onbeperkt gratis bezorging van meer dan een miljoen artikelen binnen één dag. Daarbij komen ook nog eens meer dan een miljoen artikelen die binnen twee dagen worden bezorgd.

Meer informatie hierover vind je op deze pagina. Amazon zet in ieder geval met de introductie van Amazon Prime haar eerste echte stappen in Nederland. Met een Prime-abonnement krijg je overigens ook toegang tot Prime Lightning Deals & Prime Day, alsook Twitch Prime.

Onbeperkte bezorging van meer dan een miljoen artikelen binnen één dag, en nog eens meer dan een miljoen artikelen die binnen twee dagen worden bezorgd, in ruim 30 categorieën zoals elektronica, pc, boeken, mode, woon- en keukenartikelen, gereedschap en nog veel meer

Prime-leden krijgen onder meer toegang tot populaire en bekroonde Amazon Original-series als The Grand Tour, American Gods, Transparent, The Man In The High Castle, Mozart in the Jungle, Goliath en The Tick, en tot zorgvuldig uitgekozen populaire films en tv-programma’s – die overal en op elk moment te bekijken zijn via de Amazon Prime Video-app voor Android-telefoons en -tablets, iPhones, iPads en populaire smart-tv’s of online via PrimeVideo.com

Klanten in Nederland kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor Prime via www.amazon.de/prime en shoppen in het Nederlands, Engels en Duits

Klanten in Nederland kunnen lid worden van Prime voor de introductieprijs van slechts € 3,99 per maand.