De Xbox One X is nog maar net uit en de PS4 Pro is nog net geen jaar op de markt, of er wordt (de laatste tijd) steeds meer gespeculeerd en gekeken naar de toekomst. Ubisoft doet hier nog een schepje bovenop, want de CEO van de uitgever, Yves Guillemot, vertelde over zijn verwachtingen voor de volgende generatie. Dit deed hij gedurende de bekendmaking van de kwartaalcijfers van de Franse uitgever in Parijs.

Hij vertelde dat men bij Ubisoft er vanuit gaat dat het nog minstens twee jaar zal duren voordat er iets nieuws om de hoek komt kijken. Dit is enkel de perceptie van Ubisoft, zo meldde hij, en dus niet op basis van toevertrouwde informatie door Sony of Microsoft. Toch kunnen we er wel vanuit gaan dat de uitgever nauw samenwerkt met de bedrijven die eigenlijk bepalend zijn voor de inkomsten van de Franse uitgever.

“As Sony launched PlayStation 4 Pro last year and Microsoft Xbox One X this year, we think we still have a minimum of two years in front of us before something new is coming,” legde Guillemot uit. “But that’s our perception, we don’t have any confidential information on that front.”

Wat betreft de komst van de PS4 Pro en Xbox One X, de eerste snellere consoles binnen dezelfde generatie, daar staat Guillemot erg positief tegenover. Ubisoft is blij dat Sony en Microsoft meer kracht in hun consoles hebben gestopt en dit is ook positief voor de evolutie van technologie. Het geeft ontwikkelaars bij Ubisoft de kans betere games te creëren voor de spelers, aldus Guillemot.

Hier voegde hij vervolgens nog aan toe dat dit een betere richting is voor Sony en Microsoft dan het uitproberen van nieuwe accessoires. Hiermee doelt de Fransman ongetwijfeld met een kleine knipoog op de EyeToy, Kinect en de PlayStation Move.

“We really like the fact that Sony and Microsoft are really putting more power in their machines, using the evolution of technology to give power to our developers to create better games for our players,” zei hij “That is going in the right direction rather than trying to do accessories or other things. That is going to help the industry a lot because the games will be really beautiful on those machines.”