Review: Need for Speed: Payback


Review: Need for Speed: Payback – De Need for Speed franchise wist een aantal jaren geleden met Most Wanted hoge ogen te gooien en sindsdien bestaat er elk jaar weer de hoop dat het men nog een keer lukt. Zo ook dit jaar waren de verwachtingen weer hoog, vooral gezien het feit dat men langer de tijd nam dan gebruikelijk voor de game. Daarnaast is het gemaakt door een team bestaande uit Ghost en ex-Criterion ontwikkelaars, waarvan die laatste natuurlijk vooral bekend staat om de populaire Burnout-franchise. Wij voelden de nieuwe Need for Speed stevig aan de tand en hieronder lees je of de franchise opnieuw indruk weet te maken.

Het is en blijft Need for Speed

Need for Speed is een franchise die niet voor iedereen bedoeld is. Het is en blijft een arcade racer die vooral draait om het hebben van plezier en het rijden van races die je adrenaline doen stijgen. Alle wetten van de natuur worden verbroken, want ook dat is Need for Speed. Het voelt een beetje herhalend om te zeggen elke keer wanneer er een nieuw deel uitkomt, maar toch zijn er mensen die met andere verwachtingen de game gaan spelen. Dit is geen race simulator, dit is allesbehalve realistisch, het is Need for Speed. Snelle auto’s, een arcade feeling, erg over-the-top en wanneer Micheal Bay een game zou maken, zou Need for Speed er dichtbij in de buurt komen. Ook voor Need for Speed: Payback geldt deze regel dus weer.

Meerdere disciplines worden bijgestaan door een slap verhaal

De game begint met een introductie tot het onsamenhangende verhaal over straatracers, gokkers en iemand die zichzelf The Collector noemt die de leider is van de organisatie ‘The House’. Dat laatste is natuurlijk heel toepasselijk om te gebruiken, want de game speelt zich af in een fictieve versie van Las Vegas en omgeving… en jawel ‘The House always wins’ is zowat de slogan van deze game. Heel cliché, voor de hand liggend en cheesy, maar op die fundering is deze game qua verhaal gebouwd. De hoeveelheid clichés is echt enorm, maar dat mag natuurlijk de pret van het racen zelf niet drukken.

Het verhaal van de game is niet zo interessant, maar de game kent wel een brede opzet en je kruipt in de huid van in principe meerdere bestuurders met elk zo hun eigen kwaliteiten. Dit splitst de game ook op in verschillende disciplines, wat voor genoeg variatie in de gameplay zorgt. Zo kun je driften, straatracen (sprint en circuit), dragracen, off-road racen en aan de slag als getaway driver. Die laatste twee zijn nieuw ten opzichte van het vorige deel, off-road doet precies wat je verwacht en getaway driver is vaak puur gericht op het ontsnappen aan de politie.

Het jammere van het hebben van meerdere bestuurders is dat je niet een gezamenlijke garage en portemonnee deelt. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen wagens in zijn of haar categorie en je bent dus eigenlijk een soort schizofreen in de game. Dit gaat echter behoorlijk ten koste van het overzicht en het is flink anders ten opzichte van het vorige deel. Het concept klinkt op papier nog niet eens zo heel gek, maar in de praktijk is het toch wel erg rommelig en overbodig om in de huid van zoveel bestuurders te kruipen. Hoewel de opzet in deze context niet echt in de smaak valt, zorgt het er wel voor dat de gameplay erg variërend is. Er is ook weinig mis met de beschikbaarheid van verschillende disciplines, maar de uitwerking schiet helaas wat tekort.

De meest verwarrende economie in een game ooit

Het hebben van verschillende personages werkt in eerste instantie wat verwarrend. Deze verwarring beperkt zich niet alleen tot het hebben van meerdere personages, want ook heb je meerdere portemonnees, loot boxes, auto’s en bijbehorende upgrades die zijn opgedeeld. Zo verdien je geld in de game, XP, Speed Cards en tokens. Dit alles, behalve tokens, win je aan het einde van een race. Met Speed Cards kun je vervolgens weer onderdelen van je auto upgraden, maar het gekke is dat upgrades als nitro, een turbo of versnellingsbak achter deze kaarten verstopt zitten.

Het wordt nog gekker, want hoewel je met geld Speed Cards kan kopen en Speed Cards in kan wisselen voor geld, kan je met het geld geen tokens kopen. Die kan je namelijk alleen kopen met Speed Cards. Tokens zijn er dan weer voor om een soort van eenarmige bandiet te gebruiken, waarmee je vervolgens weer kans maakt op nieuwe en betere Speed Cards. Wat je echter ook nog kunt verdienen en zelfs kunt kopen met echt geld, zijn loot boxes waarin je cosmetische aanpassingen kunt vinden, Speed Cards, tokens en geld.

Hoe zit het dan met het tunen van het blikwerk per auto horen we je al vragen? Nou, dat moet je dan weer vrijspelen door allerlei kleine opdrachten uit te voeren. Denk aan bijvoorbeeld 10 seconden achter elkaar door blijven driften, het zo ver mogelijk springen over een schans, zo hard mogelijk rijden over een bepaalde weg voor een bepaalde tijd en meer. Zodra je zo’n opdracht voltooid hebt, krijg je aan de hand van je prestaties een ster en hoe hoger de beoordeling, hoe meer plekken je vrijspeelt op je auto’s die je dan kan tunen.

Om het kort te houden, de economie en de logica in deze game zijn echt verschrikkelijk, er is geen enkel overzicht aanwezig, waardoor je in een soort zwart gat beland en zelf maar wat gaat klooien om het uit te vogelen. Het is verwarrend, onduidelijk en absoluut niet motiverend om je er mee bezig te houden. Uiteindelijk word je vooral gepusht naar het feit dat je ook gewoon een loot box kunt kopen om kans te maken op die echt hele coole upgrades die je zo graag wil hebben. Dit is gewoon bagger en had het daglicht nooit mogen zien, want het bederft het potentiële plezier.

Pop-ups in een al inspiratieloze open-wereld

Het volgende punt dat ons enorm op de zenuwen werkte is het feit dat de game kampt met een flinke hoeveelheid pop-ups. Constant laden textures te traag in en deze beginnen op een te laag niveau van detail om enkele seconden later te flikkeren naar een hoger detail. Dit is constant bezig in de game. De weg, je auto, de omgeving, alles laad te traag in. Zelfs als je op een slakkentempo door de stad rijdt, het valt op en niet zo’n klein beetje ook. Grafisch is de game, mits alles ingeladen wel redelijk, maar verder niet erg indrukwekkend.

Over de stad gesproken, dit is eigenlijk maar een heel klein stukje van de gehele map van Need for Speed: Payback. Het merendeel bestaat uit een woestijn met lange saaie snelwegen. Waar andere Need for Speed games wel variatie wisten te brengen met bijvoorbeeld bossen, bergen, water en andere prachtige natuur elementen, is deze wereld groot, maar wat inspiratieloos. Het is verder ook helemaal niet leuk om op eigen houtje door de wereld heen te rijden, zo is er namelijk bijna niemand op de weg, zijn de wegen veelal hetzelfde en er is geen politie aanwezig. Dat laatste is opvallend, want dat maakte de open-wereld van Need for Speed voorheen juist zo leuk, het opjagen van de politie. Helaas niet in deze game, geen politie, tenzij je jezelf in een missie bevindt.

Is de gameplay dan wel goed?

Dan zijn we als laatste bij de gameplay aangekomen. Een game kan wat, in dit geval een hele hoop, negatieve kanten hebben, maar het valt of staat natuurlijk vaak bij de gameplay. Als dit dik in orde is, scoort zelfs een game met zoveel kanttekening alsnog een goede voldoende. Helaas zijn we hier ook niet echt tevreden over. De game voelt op veel vlakken vooral als een grind aan, met als psychisch doel de speler te interesseren in het besteden van echt geld om leuke upgrades te bemachtigen. De races in de game moet je regelmatig een paar keer winnen om wat geld bij elkaar te sprokkelen om zo verder te kunnen, maar deze races zijn eigenlijk in eerste instantie al niet zo leuk.

Zo ontbreekt bijvoorbeeld het snelheidsgevoel in deze game die men bij Need for Speed juist altijd zo goed wist vast te leggen. Die momenten waarop de adrenaline door je aders giert hebben we jammer genoeg niet meegemaakt en het lijkt wel alsof het merendeel van de races gescripter zijn dan ooit tevoren. Zo kun je 95% van een race achterliggen om enkele honderden meters voor de finish je tegenstanders in te halen. Dat is saai, er is geen kat- en muisspel gedurende de missies en ook de spanning om een bepaalde bocht perfect te nemen, omdat je anders wordt ingehaald, ontbreekt. Haal dan ook het gevoel van snelheid nog weg en je komt er al snel achter dat deze Need for Speed faalt.

De opzet van de game bestaat uit het rijden van enkele races binnen een bepaalde questline en wanneer je dit gedaan hebt, speel je een ‘Hollywood’-missie vrij. Deze missies toveren de game om tot een soort Fast & Furious en zijn bij vlagen memorabel, maar de frequentie van dit soort missies is ver te zoeken. Het werkt als een doel waar je naartoe werkt door in de tussentijd saaie races te rijden, waarbij de game niet vies is van grinden. Als men wat meer op de Hollywood kant had ingezet, was de game ongetwijfeld een stuk leuker geweest. Je merkt overigens dat hier echt aandacht en tijd ingestoken is, maar dat gaat ontzettend ten koste van de races er omheen.

Conclusie

Al jaren speel ik alle Need for Speed games en eigenlijk kan ik er altijd wel een positief punt in vinden wat mij motiveert om te blijven spelen. Deze Need for Speed noem ik echter de slechtste, saaiste en het meest afgeraffelde deel in jaren. Het ontbreken van de adrenaline opwekkende momenten en een snelheidsgevoel in races is erg jammer. De enorm veel texture pop-ups, de saaie open-wereld, het onsamenhangende verhaal en een verrot economiesysteem is gewoon teveel in negatieve zin. Need for Speed: Payback is eigenlijk niet zo'n goede game en dat is erg jammer. Om toch een beetje met een positieve noot te eindigen, het aanbieden van off-road races is leuk en wat betreft de meerdere disciplines, hopelijk houdt men dit aan bij de volgende delen, want dit brengt variatie. De uitwerking moet dan alleen wel veel beter en overzichtelijker, ook wat betreft de personages en het verhaal. Need for Speed hoeft niet per se geloofwaardig te zijn, maar het kan beter dan dit.

Pluspunten

  • Variatie qua gameplay door meerdere disciplines
  • Hollywood missies zijn vermakelijk en soms zelfs memorabel
  • Off-road is een goede toevoeging

Minpunten

  • Texture pop-up
  • Economisch systeem trekt op niets
  • Stiekem vooral gericht op micro-transacties
  • Geen snelheidsgevoel
  • Onsamenhangend verhaal dat tenenkrommend en cliché is

5.0

Boxshot Need for Speed Payback

Need for Speed Payback

Releasedatum:
10-11-2017
Genre:
Racen
Uitgever:
EA Games
Ontwikkelaar:
Je hebt niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

  1.    359 XP
    da5ke's avatar

    “tenenkrommend“ heerlijk

  2.    3992 XP
    tyger1's avatar

    Lage score zoals bijna iedere review ik lees .
    Ik had er meer van verwacht​ !

  3. Anoniem -   
    2a02:a03f:490:3c00:a4a8:6970:49ea:5.xxx's avatar

    Goh, en 1 of andere Dippiedoe zat doodleuk te vertellen dat iedereen bullshit verkondigde over het feit dat er in free-roam geen politie zat want hij zei dat het wel waar was. Het hele spel is dus een flop geworden…doodzonde want ik zat er best op te wachten eigenlijk. Zo te zien geeneens een spel voor de budgetbak…helaas zeg. Ze leren het ook nooit daar.

  4.    32 XP
    Melvin's avatar

    Koop de game als hij een keer in de aanbieding is

  5. Anoniem -   
    217.105.178.xxx's avatar

    Ondanks de lage scores heb ik hem gisteren toch gehaald, en ik vermaak me er prima mee. Dat is bij de meeste need for speed games trouwens, ze krijgen lage cijfers maar het zijn wel gewoon games waar je je mee kan vermaken

  6.    341 XP
    Dippiedoe's avatar

    @2a02:a03f:490:3c00:a4a8:6970:49ea:5.xxx: Vergeleken met alle andere Need For Speed games, is deze best matig inderdaad. Maar ik kan het nou ook niet bepaald slecht noemen. Als je het tussendoor speelt kan het nog best leuk zijn. Tot nu toe vermaak ik me er prima mee 🙂

    Jammer van die 5.0. Maar ja, dat viel eigenlijk ook wel te verwachten bij critici. Hopelijk volgend jaar weer een betere Need For Speed.

  7.    2297 XP
    PBJ85's avatar

    Zo die zag ik ff niet aankomen…. Jammer! Nfs was een zeer hoogstaande racer maar die tijd Is zo te zien over

  8. Anoniem -   
    2a02:a212:2600:a900:19df:4c7b:69ab:2.xxx's avatar

    Hahaha, Wat een review, geniaal!

  9. Anoniem -   
    84.241.194..xxx's avatar

    Heb zelf de game ook en vermaak me er prima mee, supet arcade racer.Lees de review maar is op insidegamer.nl

    Koste maar 40 euro bij wehkamp icm 2 kortingsbonnen mooie deal.Na sp gaat die de verkoop in voor 35 euro.

  10.    1126 XP
    ps4 ps4's avatar

    ik moet nog wachten voor mijn Need for Speed: Payback aankomt op woensdag 15-10.

    jammer ik dacht vandaag al.

    mvg

  11. Anoniem -   
    80.115.175..xxx's avatar

    @84.241.194..xxx: €35 te veel.

  12. Anoniem -   
    185.46.212..xxx's avatar

    @Dippiedoe: Nee je zat gewoon te liegen en zei dat anderen die het spel nog nooit gespeeld hadden niet moesten zeuren. Er zit dus helemaal geen politie in free-roam terwijl jij zei van wel. Je zegt nota bene in een vorige post gewoon dat het een topgame, de graphics fantastisch zijn en het weer lekker vertrouwd aanvoelt allemaal…Mafklapper. En ineens is de game maar matig…

  13. Anoniem -   
    84.241.202.xxx's avatar

    Ik heb hem intussen al bijna 20 uur gespeeld en dit cijfer komt totaal niet overeen met wat ik zie.

    Gewoon halen deze game, zalige racer en het geluid is perfect!

  14.    144 XP
    Nol's avatar

    Ach… als CoD een 9 krijgt, dan weet je hoeveel en review waard is 😉

  15. Anoniem -   
    83.85.187.xxx's avatar

    Vermaak me prima met deze game, ben een echte sim racer en de laatste nfs die ik heb gespeeld was rivals. Heb er nu pas een uur opzitten, en vind het arcade racen best wel vet eigenlijk, lekker scheuren en beuken. Kan me dus ook echt (nog) niet vinden in dit cijfer

  16.    341 XP
    Dippiedoe's avatar

    @185.46.212..xxx: Klopt, heb ik inderdaad gezegd. Dat het een topgame is neem ik terug, want na een tijdje begint het toch te vervelen. Maar daarom zeg ik ook dat het een leuke game is om tussendoor te doen.

    Dat van die politie in free roam kwam ik een paar dagen na mijn reactie ook achter. Maar ja, mensen zoals jij vinden het natuurlijk weer nodig om mij daar op af te rekenen. Ik bedoel, hier staat de review. Doet mijn reactie van een week geleden er dan nog toe?

  17.    505 XP
    Zuko's avatar

    Gaat de Sims 4 ook een review krijgen? Ben benieuwd of die hoger gaat scoren dan NFS 🙂

  18.    2047 XP
    gamexl's avatar

    Al mijn angsten zijn werkelijkheid geworden in deze review. Ik ga ‘m misschien ooit uit de budgetbak halen. Want hier betaal ik geen 50 à 60 euro voor. En eigenlijk zou niemand dat moeten doen. Zul je zien hoe snel die rotte microtransacties weer de deur uit gaan… Zo jammer dat weer een Need for Speed om zeep is geholpen…

    En het zit overal tegenwoordig (bij EA en Ubisoft in ieder geval 100% zeker) : kijk maar naar SW Battlefront II (al hebben ze daar wat concessies gedaan na een shitload van kritiek door de communitiy na de open beta), Fifa (waarover vandaag bleek dat EA Fifa in de toekomst naar een soort van vast jaarabonnement model wil gaan) en straks ook in Titanfall (Respawn is net gekocht door EA)…

    Hopelijk blijft Sony pareltjes steunen zoals God of War, The Last Of Us, alles van Quantic Dream en andere studios die nog games maken zonder het merendeel te baseren op “gokken voor geld” en pay2win elementen.

  19. Anoniem -   
    40.77.167..xxx's avatar

    @Dippiedoe: Het zegt mij alleen maar dat je full of shit bent. Je zeikt anderen af terwijl je liegt. Totaal ongeloofwaardig. Maar zo te zien boeit dat je geeneens. Triest. Ga maar lekker je topgame weer spelen sufkut.

  20.    341 XP
    Dippiedoe's avatar

    @40.77.167..xxx: Ja, want mijn reacties zijn natuurlijk zo belangrijk… Trek je dan lekker niks van mijn reacties aan, als het jou niets boeit.

    ps: Over ongeloofwaardige reacties geproken; ik denk dat anonieme reacties, zoals die van jou, toch wel het meest ongeloofwaardig zijn. Maar ja, dat boeit jou natuurlijk niks hé.

  21.    2047 XP
    gamexl's avatar

    @Zuko: Straks zitten er ook microtransacties in the SIms! (of misschien is dat al zo?) 😉

    @217.105.178.xxx: @Dippiedoe:

    Grappig… ik hoor iedere keer “ik vermaak me er best mee”… verrassend hoe laag de laat wordt gelegd vandaag de dag. ik wil OMVER GEBLAZEN worden door de nieuwe NFS. Ik wil Epische momenten, free roam met 5.0 en goed geschreven verhalen in plaats van dialogen met het niveau van een amoebe…

    Waarom lukte het 15 jaar geleden wel en nu steeds niet? Ik denk omdat vroeger de ontwikkelaars zelf ook gamers waren die van hun liefhebberij hun vak hadden gemaakt. Wanneer fans games maken komt het wel goed. Nu zijn het dikke nekken in dure pakken die zich aandeelhouders noemen die de dienst uitmaken…

  22. Anoniem -   
    82.74.254..xxx's avatar

    Wooww 5 van de 5 sterren 🙂 morgen direct maar kopen.

  23. Anoniem -   
    94.215.77..xxx's avatar

    @Dippiedoe:

    Wat is anoniem? Als je een account met een fictieve naam aanmaakt ben je opeens niet meer anoniem?!

  24.    684 XP
    Jason28's avatar

    Terecht cijfer lijkt me, ik had het na een half uur in de smiezen dat het een flop zou worden. De franchise moet duidelijk radicaal om, misschien ook terug naar de roots net als cod?

  25. Anoniem -   
    94.130.67..xxx's avatar

    haha daarom ben ik blij dat ik ook een mooie game pc heb met GTX 1080 Ti. zo kan ik nfs voorlopig gratis met origin acess spelen. koop hem wel voor ps4 als hij voor 10 euro te koop is.

  26. Anoniem -   
    209.54.62..xxx's avatar

    @Dippiedoe: Dus jouw ouders hebben je dippiedoe genoemd? Of ben je eigenlijk anoniem? Grapjas.

  27. Anoniem -   
    31.161.149..xxx's avatar

    Iedereen is hier anoniem..

  28.    341 XP
    Dippiedoe's avatar

    @209.54.62..xxx: Niet bijdehand bedoeld, maar als je even de moeite neemt om op mijn account te klikken kun je zien hoe ik écht heet. Just you know 🙂

  29. Anoniem -   
    86.88.25.xxx's avatar

    @gamexl: vergeet Activision niet

  30. Anoniem -   
    2a02:1811:b71d:a400:c1bf:8fc1:a4b8:b.xxx's avatar

    Noooo, ik scrolde even heel snel door de review heen want was benieuwd naar het cijfer. Ik scrolde dus te snel, en ik zag een 5,0. Ik was even verbaasd want ik kon m’n ogen niet geloven. Ik scrolde dus helemaal terug, en ik schrok best wel erg. Ikzelf ben een liefhebber van de NFS delen (Speelde alle beschikbare delen op de PSP, eentje op de Vita en de PS4). Zelfs ik las verschillende reviews en cancelde toch m’n pre-order.

    Na het lezen van jullie review, was ik toch wel teleurgesteld en sad. Had er toch wat meer van verwacht. En om het dan ook nog eens te betalen voor de volle prijs, nah. Ik wacht wel tot ie afgeprijsd is, gaat waarschijnlijk ook wel gebeuren. 🙁

  31. Anoniem -   
    62.72.193.xxx's avatar

    Weer een flop binnen de nfs franchise. Wanneer ziet EA eens in dat het niet zo verder kan, want ik denk dat ze het punt nu echt voorbij zijn dat de franchise kapot is en niet meer valt te herstellen.

  32.    84 XP
    Maestro's avatar

    Toen nog NFS most wanted er was, wooow wat heb ik die kapot gespeeld.

  33.    479 XP
    Nasislike's avatar

    Wat is het nou dat ontbreekt in zoveel moderne games? Een “ziel” zou te cliché zijn, maar toch kan ik op niet anders komen dan dat.

    Het is allemaal in your face, maar tegelijkertijd is een film als Sicario, Ex Machina en Drive een miljoen keer spannender dan de einde van onze planeet door Transformers. Letterlijk élke actie scènes in alle 3 de bovengenoemde films hebben meer ziel, spectacel en wauwfactor dan Transformers. Daar is het alleen maar show. Geen hart, geen ziel, geen benodigde IQ, niks. Het draait NIET om de explosie of om hoe cool een spel wel niet is en toch falen ze steeds maar weer.

    Ze vergeten de maps leuk te maken in letterlijk elke COD na MW2. De maps zijn klein, saai, en totaal niet over nagedacht. De maps en gameplay in BF1 zijn ook troep. Het past allemaal niet meer bij de gameplay. Het wordt los van elkaar gemaakt. Het is alsof iemand in een pak zegt: “Dit, dit en dit is cool. Jij, jij en jij gaan het lost vane elkaar maken.” zonder dat het enig effect heeft op het spel als geheel.

    Elke Battlefield na BFBC2 had geen ziel. Elke COD na MW2 had geen ziel. Last of Us online is een perfecte voorbeeld hoe je maps aanpast op de gameplay.
    Zelfde manier hoe oude COD en BF maps makkelijk te herkennen zijn. Letterlijk elke map daar is een classic. Precies hetzelfde verhaal met Titanfall 2. Perfecte gameplay en maps. Nu is het gewoon VOL met troep. Allemaal CQC zonder dat er ook maar iets over nagedacht is. Brein op 0 en rennen maar en schieten maar. Leuk. Niks aan.

    Als échte COD, BF, NFS fan hoef ik deze troep niet. Ik mis er niks aan. Ik had een fout Gemaakt om BF1 te kopen. Nooit meer. COD is toch al allang dood, dus dat maakt het makkelijk om niet meer te kopen. Iedereen is echt te gemakkelijk met mediocre troep in hun “geliefde” series. Ze willen niets meer dan ‘oke’. Blindelings ‘genieten’ als zombies.

    Je kan komen met je “kinderachtig nonsense” haat, maar aan het einde van de dag koop jij dit soort troep en DAAROM staat er volgend jaar weer een postbode voor je deur met precies hetzelfde troe, maar dan in een ander jasje. En dan huilen dat Visceral weg is? Bitch dit is wat er gesteund wordt, dit is wat die publishers jou ook gaan geven.

  34. Anoniem -   
    84.85.9.xxx's avatar

    De mooiste NFS die ik ooit heb gespeeld was NFS: porsche, voor al met die Moby Dick Porsche. Gave game was dat, beginnen met een hele oude, al je Porsches tunen met betere onderdelen, Porsche weer verkopen en weer een betere Porsche kopen en die weer tunen. Kon ik eindeloos mee spelen, dat niveau heb ik niet weer gezien en eigenlijk speel ik ook geen racegames meer.

  35. Anoniem -   
    82.73.177..xxx's avatar

    Misschien ligt het aan mij maar wat is dat altijd met ” oh ik wacht wel op budgetbak” Bij een ietwat korte game snap ik dat maar bedoel: Als een game niet leuk genoeg is is het toch altijd zonde van je tijd om het te spelen al krijg je het gratis?!? Zomaar off-topic maar goed…

  36.    2413 XP
    20style [20]'s avatar

    Jammer ik keek er echt naar uit! Fh3 maar uitspelen

  37.    1892 XP
    Mrduckie88's avatar

    De NFS serie afsluiten ; en met wat nieuws komen…… Ik had hem echt 2 weken geleden toch gepre-orderd. Toen kwamen er steeds meer tegenvallende berichten ; dus toch weer geannuleerd . Blij dat ik hem nu niet heb.

  38. Anoniem -   
    217.103.45.xxx's avatar

    @84.241.194..xxx: oplichter

  39.    742 XP
    bliksum's avatar

    Deze game verdient een 6,5 vind ik!

  40. Anoniem -   
    85.148.98..xxx's avatar

    @Nasislike: Amen

  41. Anoniem -   
    217.67.229..xxx's avatar

    Kortom een aanrader

  42. Anoniem -   
    213.233.223.xxx's avatar

    Wanneer krijgen we een remastered versie van underground 2?

  43.    147 XP
    Edwins1984's avatar

    @gamexl:
    Dit dus!
    De meeste games van ea, Ubisoft en Activision koop ik al niet meer. Scheelt een hoop tijd, geld en irritaties. Houd je de top games over die ik nog met veel plezier speel 🙂

  44.    684 XP
    Jason28's avatar

    @gamexl: Het is inderdaad zo dat er geen hart en ziel meer in wordt gestoken maar er teveel deadlines zijn en het doel vooral gericht is op zo snel mogelijk weer aan de volgende game te beginnen om de money machine draaiende te houden. Neem dan een voorbeeld aan CD projekt red, The Witcher 3 is het schoolvoorbeeld van een ambachtelijke game, als deze ontwikkelaar gekocht wordt door zo’n grote uitgever ga ik huilen.

  45.    144 XP
    Nol's avatar

    Ik vind het gewoon een prima spel, zeer vermakelijk. Continu op het puntje van mijn stoel. Het racen gaat soms te snel voor mijn ogen. Pop-ups zijn zeker door de patch verholpen, want ik heb er nagenoeg geen last van.

  46. Anoniem -   
    89.200.47..xxx's avatar

    Prima game. Helemaal niets mis mee.
    Uber zeikerige en ook nog eens slecht geschreven ‘ik ik ik’ review dit!

  47. Anoniem -   
    83.80.158.xxx's avatar

    @94.130.67..xxx: 10 Euro is nog teveel voor deze rotzooi

  48. Anoniem -   
    62.72.192.xxx's avatar

    @Mrduckie88: ik had mijn preorder ook gecancelt na alle slechte impressies, maar heb deze nfs toch gekocht en heb er zeker geen spijt van!! Is gewoon een toffe game!

  49. Anoniem -   
    94.210.143.xxx's avatar

    @Dippiedoe: hoe kan je nou zeggen dat er politie in zit terwijl je ze nog niet eens hebt gezien tijdens het spelen gast? minder kul uitspreken.

  50.    999 XP
    Actie94's avatar

    Wachten tot hij afgeprijsd is dus…

  51. Anoniem -   
    89.200.47..xxx's avatar

    Weer nfs zitten spelen vanmiddag, snap deze rare review nog steeds niet.

  52. Anoniem -   
    217.103.45.xxx's avatar

    @Nasislike: mooi gezegd

  53.    63 XP
    Raigara's avatar

    @89.200.47..xxx: Reviews zijn en blijven meestal meningen van de recensent behalve als het echt technische mankementen vertoont

  54. Anoniem -   
    217.103.64..xxx's avatar

    wacht wel tot 10 euro kost!

  55. Anoniem -   
    217.105.178.xxx's avatar

    @89.200.47..xxx: ik snap deze review ook niet….. ik vind het een prima game! zeker geen spijt!

  56.    341 XP
    Dippiedoe's avatar

    Slechte review dit. Thanks voor het niet verwijderen van mijn reactie btw 😉

  57. Anoniem -   
    84.28.66..xxx's avatar

    @Dippiedoe:

    Jup, zeer slechte review. Mensen rekenen deze game alleen af op de verhaallijn, nou screw de verhaal lijn. Ik vermaak me meer dan prima met gewoon lekker cruisen, auto’s collecten, customizen, zalige game gewoon. Al bijna 30 uur in deze game!

  58. crew Management -    4412 XP
    M4GN3T's avatar

    @Dippiedoe: @84.28.66..xxx: wat klopt er niet wat in de review staat dan?

  59. Anoniem -   
    89.99.98..xxx's avatar

    @Dippiedoe: Dus eerst praat je poep over de game alsof je er iets vanaf weet en zeik je anderen af. Dan ben je het eens met het cijfer. En dan ineens is het weer een slechte review. Snap jij het zelf allemaal nog wel?

  60.    28 XP
    Dutchy's avatar

    Had er iets meer van verwacht..

  61. crew Redacteur -    1914 XP
    Faunus's avatar

    @Nasislike: Ondanks dat ik me goed vermaak met BF1 en het op dat vlak niet met je eens ben zeg ik toch: AMEN! Je slaat de spijker op de kop wat ik nu vooral mis in veel games. Kijk bijvoorbeeld naar Horizon: Zero Dawn. Die game bevat wel een ziel, productiekwaliteit en als je goed kijkt veel knappe technische details. Hier zie je de passie ervan af druipen. Dat zijn titels die ik opstart en helemaal in verdwaal en volop de game beleef. Daar blijft je aandacht wel bij hangen.

  62. Anoniem -   
    84.241.194..xxx's avatar

    @M4GN3T:

    Ik zie enkel negatieve punten, ik heb het idee alsof het een hype is om deze game af te kraken.

    Inmiddels heb ik al bijna 30 uur in deze game. De missies vind ik best tof eigenlijk, zeker de runner missies. Het acteerwerk en voice acting zijn echter wel dramatisch slecht.

    Maar nogmaals, de game rijdt heerlijk, klinkt echt fantastisch, leuke keuze aan auto’s en het customizen zit goed in elkaar.

    Juist het vrijspelen van tuningonderdelen geeft je voldoening en er is genoeg te doen in de spelwereld.

  63. crew Management -    4412 XP
    M4GN3T's avatar

    @84.241.194..xxx: Ik vind het rijden oprecht het minste tot nu toe voor de franchise. De camera zoomt achterlijk veel in om niets, de user-interface verdwijnt na een crash of botsing, texture popup zorgt ervoor dat je soms tegen iets aanrijdt (zoals een spijkermat) omdat die nog niet geladen was.

    Missies zijn vooral een grindfest, verder ook erg repetitief en saai en soms zelfs ongebalanceerd (missie Casino Row drag bijvoorbeeld).

    Een review is niet slecht puur omdat jij een andere mening hebt he, dat zou dan jouw comment ook slecht maken volgens die logica. Terwijl je gewoon een andere mening hebt, daar is niets slechts aan.

    Het is geen hype de game af te zeiken, het is wat mij als reviewer betreft gewoon geen goed product en de reden waarom ik dit vind onderbouw ik zo goed mogelijk, althans dat probeer ik en hopelijk lukt dat.

  64. Anoniem -   
    84.241.194..xxx's avatar

    @M4GN3T:

    Oke, daar heb je een goed punt in. Het blijft een persoonlijk iets. Is het niet zo dat je als review toch een andere kijk hebt op games?

  65. Anoniem -   
    79.68.122.xxx's avatar

    RIP NFS….

    Al heel lang eigenlijk maar nu is het echt echt dood. RIP