EA en DICE liggen momenteel zwaar onder vuur vanwege de microtransacties in de multiplayer van Star Wars Battlefront II. Wat ze ook doen, het ziet er niet naar uit dat ze de schade nog kunnen beperken, want telkens komt er meer negatief nieuws naar boven.

In de tussentijd moeten we echter niet vergeten dat het positieve nieuws is dat downloadbare content gratis aangeboden zal worden. Het merendeel hiervan is gericht op de multiplayer, maar singleplayer spelers worden niet vergeten. In december mogen we een singleplayer uitbreiding verwachten en daar is nu iets meer over bekend.

Het volgende kan wat lichte spoilers bevatten, dus lees alleen verder als je het zeker weet. De singleplayer uitbreiding, Resurrection genaamd, brengt drie extra missies naar de game die zich afspelen na de epiloog van de campagne. Hierin ga je met Iden op zoek naar haar verdwenen man waardoor ze op een samenzwering stuit.

We also wanted to share a quick note…on the Star Wars Battlefront II single-player DLC, Star Wars Battlefront II Resurrection. The DLC features three new chapters of Iden’s story and picks up after the campaign’s epilogue. In Resurrection, Iden is on a quest to search for her missing husband, when she stumbles across a First Order conspiracy that crosses paths with both Star Wars The Force Awakens and The Last Jedi film timeline.

De singleplayer levert je trouwens per voltooide missie een aantal credits op die je weer kan gebruiken in de multiplayer. EA heeft de prijzen van heroes teruggeschroefd, maar wat ze er heel sneaky niet bij hebben gezet, is dat ook de uitkering in credits per singleplayer missie is teruggebracht.

In eerste instantie zou de singleplayer campagne voltooien goed zijn voor 20.000 credits, maar dat is na het aanpassen van de prijzen voor heroes nog maar 5.000 credits.