Het gedoe omtrent Star Wars Battlefront II beperkt zich niet langer tot de community. Inmiddels hebben media als CNN het nieuws opgepikt en zelfs Wall Street is in  ‘paniek . Dit resulteert dan ook in het feit dat de aandelen van EA al voor de beursopening zakten met bijna 3%. Vanochtend maakte men bekend dat de microtransacties in Star Wars Battlefront II tijdelijk zijn uitgeschakeld.

Het nieuws dat microtransacties vooralsnog worden uitgeschakeld komt redelijk snel na de ‘AskMyAnything’ op Reddit, waarin de ontwikkelaars zelf ook hebben aangegeven erg verdrietig te zijn. De community is echter nog niet helemaal overtuigd van de goede bedoelingen van EA. Verder blijkt ook dat de CEO van Disney, die de rechten van Star Wars bezit, niet heel gecharmeerd is van de keuzes van EA. Hoe je het immers ook bekijkt, de ‘Star Wars’-naam voor games heeft op deze manier flink wat schade opgelopen.

De community trapt er nog niet in en noemt de move van EA een PR-stunt. Het uitschakelen is immers tijdelijk en zodra de wind weer overgewaaid is, zal EA gewoon verder gaan met het pakken van geld, zo schrijft een columnist. Mocht EA dus echt weer zieltjes willen gaan winnen, dan moet het progressie systeem van Star Wars Battlefront II flink op de schop.

De constante veranderingen aan de game maken het reviewen er overigens ook niet gemakkelijker op, maar we hopen dit weekend of anders begin volgende week op PSX-Sense een review te kunnen publiceren.

blank

blank

blank