Morgen is een speciale dag voor Naughty Dog. Dan is het namelijk precies tien jaar geleden dat Uncharted: Drake’s Fortune uitkwam voor de PlayStation 3. Inmiddels is het wel duidelijk dat die game het begin was van één van de grootste exclusieve PlayStation franchises. Voor Naughty Dog is dat dan ook de reden om het tienjarig jubileum van Uncharted een maand lang te vieren.

Dit doet de studio op diverse manieren. Allereerst heeft men de onderstaande video vrijgegeven. In de video worden enkele bekende momenten uit de verschillende Uncharted games getoond. Alle delen komen voorbij, dus van Drake’s Fortune tot aan The Lost Legacy.

Verder heeft Naughty Dog ook nog een paar cadeaus voor de fans. Zo wordt er een speciaal Uncharted 10th Anniversary thema voor de PlayStation 4 uitgebracht, in combinatie met een avatar. Dit thema en de avatar zijn 48 uur lang gratis verkrijgbaar, van zondag 19 november om 17:00 uur tot dinsdag 21 november om dezelfde tijd. Gedurende die twee dagen zijn er nog diverse andere PS4 thema’s en avatars van Uncharted gratis te downloaden via de PlayStation Store. Die thema’s zijn dan te vinden onder de naam ‘Uncharted 10th Anniversary Bundle’.

Daarnaast wordt er vanaf nu tot en met 19 december een gratis Uncharted 10th Anniversary character skin bundel weggegeven in de multiplayer van Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy. Deze bundel bevat klassieke skins voor Nate, Elena en Sully.

Het tienjarig jubileum van Uncharted zal tenslotte ook nog gevierd worden tijdens PlayStation Experience in december. Daar zal namelijk een speciaal panel plaatsvinden met castleden van de Uncharted serie. Tijdens dit panel wordt er teruggekeken op de serie. Het panel start op zondag 10 december om 02:00 uur en dat is dan ook live te volgen via de website van PlayStation.