Vorige week wisten wij jullie nog te vertellen dat SEGA een teaser site had gelanceerd voor een nieuw project in het Valkyria universum. Zoals al te lezen was zou dit op 20 november onthuld gaan worden. Belofte maakt schuld, dus heeft SEGA vandaag na vele jaren Valkyria Chronicles 4 aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One en zelfs de Nintendo Switch.

Het is al bijna zeven jaar geleden sinds de laatste telg in deze serie verscheen. Alsof dat al niet erg genoeg was, is dat deel alleen in Japan uitgebracht. Valkyria Chronicles 4 gaat weer terug naar de gameplay zoals we die gewend zijn en zal dus niet verder bouwen op de formule van Valkyria Revolution. Dit houdt dus in dat de focus weer meer op strategie gaat liggen.

Gepaard met dit mooie nieuws gaat natuurlijk een aankondigingstrailer waarbij we eerst een korte blik werpen in de studio bij SEGA waar alle Valkyria games tot stand komen, om vervolgens een kleine inleiding tot de wereld van Valkyria Chronicles 4 te zien. We kunnen Valkyria Chronicles 4 ergens in 2018 verwachten.