Sony aangeklaagd voor het stelen van patenten

Sony staat om veel dingen bekend. Eén van de dingen waar ze om bekend staan is hun controller en de rumble functie daarvan. De PlayStation controller was namelijk de eerste controller met rumble erin. In 2007 is er een rechtzaak tussen Sony en het bedrijf Immersion, een bedrijf dat verschillende patenten voor de rumble-technologie in handen heeft, afgerond. Iedereen dacht eindelijk dat het geregeld was met de rumble-technologie en de patenten daarvoor. Helaas hadden we het dus mis.

Sony is wederom aangeklaagd omtrent de rumble functie. Dit keer is de aanklager niet Immersion, maar een voormalige getuige van Sony in die rechtzaak, Craig Thorner. Deze ontwikkelaar heeft ook enkele patenten in handen voor de rumble-technologie.

Thorner is na de rechtzaak met Immersion benadert door een bedrijf genaamd Performance Designed Products LCC om ook in hun rechtzaak tegen Immersion getuige te staan. De advocaten hebben Thorner overgehaald met valse beloftes om enkele patenten aan PDP af te staan. Deze advocaten bleken achteraf dezelfde advocaten te zijn als degene die Sony verdedigde in de zaak tegen Immersion. Het gevolg, Thorner kreeg minder royalties voor zijn patenten en Sony en PDP hebben nu een aantal van zijn patenten gratis in handen gekregen.

In Craig Thorner’s aanklacht beschuldigt hij Sony en PDP van illegale samenwerking en patent-ontwrichting. Sony wat moeten we hier van denken.

10 reacties

 1.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Niet weer he :(.

 2.    673 XP
  Younistyle's avatar

  Dit kan hij toch nooit bewijzen…
  En waarom heeft Sony dezelfde advocaten gebruikt?

 3.    177 XP
  KB-013's avatar

  En toch zou het nu al te laat zijn, ze kunnen moeilijk met geweld alle controllers afnemen van hun klanten of Sony laten stoppen met het maken van rumble ondersteunde controllers, dan zou niet alleen Sony er baat bij hebben, maar ook de games die al uit zijn gebracht.

 4.    935 XP
  Mormel123's avatar

  Beetje domme vraag, maar wat is rumble? Is dat de trillfunctie of de bewegingstoepasser van de controller. Dat je sommige dingen kan doen doormiddel van de controller bewegen?

 5.    473 XP
  mickje12's avatar

  @Mormel123:

  dat is de dualshock (tril dus)

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Oe snel ff me dualshock aanschaffen 😛 En wat een gezeik zeg, laat het nou gewoon een keertje, soms lijken het net kleine kinderen.

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Wat maakt mij het allemaal uit, heb er toch al 2 in huis 😀

 8.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Ik vind het trillen echt helemaal niks toevoegen.

 9.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Ik weet niet wat ik nou echt moet geloven…

 10.    75 XP
  SecrecY's avatar

  die thorner is waarschijnlijk toch al multimiljonair alleen maar door op z’n luie reet sony en meer te laten betalen voor z’n patenten.