We zitten alweer ver in het najaar en zelfs de winterperiode komt ons nu met rasse schreden tegemoet. Dat betekent dat we alle (grote) releases weer achter de rug hebben. Eveneens zitten we midden in de periode die draait om Black Friday. Dit jaarlijkse fenomeen is overgewaaid vanuit Amerika en hierdoor kunnen we allerlei artikelen tijdelijk met fikse kortingen aan kunnen schaffen. Reden genoeg om alle games die uitkomen niet op de release te kopen en rustig even af te wachten. Vanaf begin vorige week kelderden immers veel prijzen van games, accessoires en zelfs consolebundels.

Games als Assassins’s Creed: Origins, Wolfenstein II en Gran Turismo Sport kan je nu al voor een veel lager bedrag kopen. Dat is betrekkelijk snel als je bedenkt dat deze games nog niet eens zo heel lang op de markt zijn. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo verstandig om snel je nieuwe games in huis te halen. Als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn tenminste.

Kijk bijvoorbeeld naar het hierboven genoemde Gran Tursimo Sport, die game kan je nu tijdelijk al voor €20,- aanschaffen. Assassin’s Creed: Origins en Wolfenstein II: The New Colossus zijn beide al voor €39,99 en voor €37,99 te koop. Uitgaande van de gemiddelde prijs van €59,99 per game, bereik je met de aanschaf van deze drie titels toch al snel een totaalbesparing van €82,-. Dat is even lekker geld besparen en dat kan je ook weer aan iets anders uitgeven, nog wat extra games bijvoorbeeld.

We noemen hier nu maar drie titels, maar je kan dit natuurlijk ook doortrekken naar accessoires en consolebundels. Jezelf daarbij afvragen of het dan wel zo eerlijk is om games gelijk voor de ‘hoofdprijs’ in de winkel te leggen heeft geen zin. Je weet immers dat deze periode met prijsverlagingen er elk jaar gaat komen. Het is dan ook je eigen verantwoordelijkheid om te beslissen of je geld wil besparen, of dat je direct vanaf de release met een game aan de slag wil, zij het tegen een hogere prijs.

Zodoende zijn we weer bij jullie uitgekomen, want we horen graag wat jullie denken over dit onderwerp. Ben je het hier mee eens en wacht je zelf ook altijd geduldig totdat games in de sale komen? Of maakt het je allemaal niks uit en ga je voor die ervaring vanaf dag 1? Of zag je een bepaalde sale niet aankomen en voel je je bekocht, waardoor je volgend jaar wel twee keer nadenkt?

Wat het ook mag zijn, wij zijn vooral benieuwd waarom je het wel, of waarom je het juist niet eens bent met dit onderwerp. Je mening hierover kan je zoals gewoonlijk weer kwijt door een reactie hieronder te droppen!