In 2014 kwam ontwikkelaar Creative Assembly met het uitstekende Alien: Isolation. Begin dit jaar ontstond het gerucht dat de studio aan een vervolg op die game zou werken, maar dat gerucht werd niet veel later ontkracht. De laatste maanden hebben we weinig meer vernomen van de bezigheden van de ontwikkelaar, maar daar is nu verandering in gekomen.

Op de website van Creative Assembly zijn namelijk vacatures verschenen voor een nieuw IP. De studio is dus bezig met een geheel nieuwe game en dus inderdaad niet met een nieuwe Alien game. PCGamesN heeft van een insider binnen de studio vernomen dat het nieuwe IP echt groots is, want de bron noemt de nieuwe game “het grootste multiformat project waar Creative Assembly ooit aan heeft gewerkt”.

Wat het precies voor game gaat worden is nog niet duidelijk en de vacatures onthullen ook niet veel concrete informatie. Het gaat om vacatures voor een ‘senior meta game designer’, een ‘lead systems designer’ en een ‘lead technical artist’.

De meta game designer is volgens de vacature verantwoordelijk voor onder meer de in-game economie, progressie, leaderboards, challenges en events. Dit zou mogelijk op een multiplayer onderdeel kunnen wijzen. De vacature voor de systems designer maakt onder andere melding van wapens, movement, vaardigheden, gadgets, health en “andere onderliggende gameplay systemen”. Dit geeft nog niet heel veel prijs over het nieuwe IP, maar toch klinkt het wel alsof er RPG-invloeden in zitten.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de nieuwe game van Creative Assembly. Zodra er meer bekend is over het nieuwe project laten we het uiteraard weten.