Onlangs heeft Ubisoft het ‘First Civilization’ pakket voor Assassin’s Creed: Origins uitgebracht. Je ontvangt met dit pakket vijf items voor de prijs van 1000 Helix-credits, oftewel €9,99. Op zich niet heel erg, maar wanneer je een duurdere editie hebt gekocht, dan heb je ook een Season Pass en ga je er vanuit dat je van alle downloadbare content kunt genieten.

Hier zit dan net het probleem, dat is namelijk niet het geval. Deze downloadbare content dienen gebruikers (ook met Season Pass) gewoon los aan te schaffen. Het Romeins Centurion pakket & Horus pakket waren dan weer wel inbegrepen bij de Season Pass, maar alle pakketten die nu volgen kosten geld, ook al heb je de meest uitgebreide editie van de game. Dit geldt overigens voor alle gear pakketten, zoals ook het Nightmare pakket.

Het probleem zet zich nog verder voort, want eerdere promoties en beloftes van Ubisoft over de Season Pass gaven aan dat de gearsets wel waren inbegrepen. Pas toen de game dichter bij de release kwam, heeft men deze zin weggehaald en nu vraagt Ubisoft er alsnog geld voor. Dat is dus erg misleidend geweest voor de vroege pre-orders.

De kans bestaat nu dat dit verhaal net zo’n staartje gaat krijgen als de lootboxes in Star Wars Battlefront II. Laten we hopen dat Ubisoft snel met een reactie dan wel oplossing komt.

blank