Begin oktober wisten we te melden dat het spel Monster Energy Supercross – The Official Videogame door ontwikkelaar Milestone was aangekondigd. Welnu heeft de ontwikkelaar een nieuwe trailer vrijgegeven.

De trailer toont alle officieel gelicenseerde content in de game, namelijk de beste coureurs van zowel de 250SX- als 450SX-klasse, de officiële motoren en alle iconische tracks van het Monster Energy Supercross seizoen 2017. Ook laat de trailer je nog een voorproefje zien van wat je mag verwachten van de game.

De twee verschillende klassen zullen je door heel Amerika meenemen met als doel om de supercross kampioen te worden. De ontwikkelaar heeft veel moeite gedaan om de authentieke spectaculaire sfeer van de Supercross-evenementen over te brengen naar de game door middel van natuurgetrouwe banen, herkenbare stadions en motoren.

Het ontwikkelteam heeft namelijk dankzij een nieuw 3D-scansysteem extra gedetailleerde renders van de gezichten van coureurs kunnen maken. Hierdoor ziet het er nog echter uit. Voor de banen is fotogrammetrie gebruikt om zo nauwkeurige 3D-modellen van alle tracks te kunnen maken. Ander visueel pracht zie je terug in weerseffecten, gedetailleerde grondtexturen en lichteffecten, aldus de ontwikkelaar.

Check de nieuwe trailer hieronder. Monster Energy Supercross – The Official Videogame verschijnt op 23 februari 2018 voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en de Nintendo Switch.