Tijdens de Paris Games Week eind oktober kondigde Capcom een beta van Monster Hunter World aan voor leden van PlayStation Plus. Nu de startdatum van de beta erg dichtbij komt, heeft de studio meer informatie gegeven. Zo weten we nu precies wanneer de beta speelbaar is en er is ook meer bekend over de inhoud.

De beta van Monster Hunter World gaat op zaterdag 9 december om 18:00 uur van start. De beta is vervolgens speelbaar tot en met dinsdag 12 december om dezelfde tijd. Je hebt dus drie dagen de tijd om alvast aan de slag te gaan met het spel. Nogmaals voor de duidelijkheid, de beta is alleen speelbaar als je een PlayStation Plus abonnement hebt. De beta vereist 5.9GB aan schijfruimte op de PlayStation 4.

In totaal zullen er drie quests te spelen zijn in de beta van Monster Hunter World. Deze drie missies spelen zich af in twee verschillende omgevingen, namelijk Ancient Forest en Wildspire Waste. Verder is de nieuwe Training Area, waar recent nog een video van verscheen, ook beschikbaat in de beta.

Op 8 december kun je de beta van Monster Hunter World alvast pre-loaden, zodat je de dag erna direct aan de slag kunt. Capcom benadrukt dat het testen van de servers en de matchmaking het voornaamste doel van de beta vormen. Toch is het voor iedereen natuurlijk wel een mooie kans om de game voor de release te proberen.

Monster Hunter World komt uit op 26 januari 2018 voor de PlayStation 4.