Topper van 2018: Bravo Team – De PlayStation VR Aim Controller bood in combinatie met Farpoint een unieke manier om een first-person shooter te beleven. Nog nooit was schieten in een game, laat staat virtual reality, gevoelsmatig zo realistisch en dat beloofde wat voor de toekomst. Nu, ruim een half jaar later, zijn er wat meer games die gebruikmaken van de controller en dat aanbod zal alleen maar gaan groeien. De eerstvolgende game is de squad-based shooter Bravo Team, waarin je in de schoenen wordt geplaatst van een elitesoldaat.

Bravo Team – Supermassive Games is de ontwikkelaar van dienst die ons eerder Until Dawn: Rush of Blood bracht en tevens werkt aan een andere virtual reality game, The Inpatient. Bravo Team is in tegenstelling tot de twee genoemde games niet gesitueerd in het Until Dawn universum, maar is een compleet andere game. In deze titel maak je deel uit van een team elitesoldaten die ingeschakeld worden om allerlei missies te voltooien. Bij voorkeur speel je de game in coöp, waarbij je samen met anderen goed moet communiceren om het gevaar af te wenden wil je de missie doen slagen.

Over het algehele verhaal is nog weinig bekend, maar het komt er voornamelijk op neer dat je in een fictieve Europese stad allerlei missies voor je kiezen krijgt. Met de PlayStation VR Aim Controller in de hand, zul je stapsgewijs de vijanden moeten uitschakelen, die variëren van criminelen tot terroristen en meer. Zoals al gezegd kan je dat in je eentje doen, maar de game is eigenlijk op coöp gericht, omdat het een structuur kent waarin je echt goed moet samenwerken om bepaalde vijanden of hindernissen te overwinnen. Nu heeft lang niet iedereen een VR-headset, dus dat kan nog een probleem vormen, maar daarbuiten is de gameplay op zichzelf erg interessant.

blank

Dat komt namelijk doordat deze shooter in tegenstelling tot Farpoint absoluut geen run-and-gun titel is. Je bent een elite soldaat, maar daarom niet minder sterfelijk. Een foutje is zo gemaakt en dat kan de missie in de soep doen lopen. Je bent dus continu dekking aan het zoeken en vijanden één voor één aan het uitschakelen, terwijl je je medespeler instructies geeft om je dekking te geven. Het is natuurlijk entertainment, maar dichterbij de realiteit van een speciale agent lijkt het haast niet te komen. Dit omdat de game er goed uitziet, communicatie belangrijk is en vijanden meedogenloos zijn. Dat klinkt als een erg interessant concept en daar hebben wij wel oren naar.

Waarom gaat dit een topper worden? Bravo Team is binnen het virtual reality landschap de eerste game die je in de schoenen van een elite soldaat dan wel agent plaatst. Als een heus SWAT team ga je de uitdagingen aan en bij voorkeur met meerdere spelers. De gevechten zijn uitdagend, omdat vijanden ook raak schieten en dus ben je erg gebonden aan dekking en op het juiste moment toeslaan. Daarbij zal je goed moeten mikken, want niet langer kan je van een crosshair uitgaan. Jouw accuraatheid met de PlayStation VR Aim Controller zal doorslaggevend zijn en aangezien het gebruik van deze controller in Farpoint erg goed uitpakte en onze speelsessie met Bravo Team ons beviel, kan dit zomaar eens een erg leuke titel worden.

blank

Meer over Bravo Team:
Gespeeld: Bravo Team
Until Dawn ontwikkelaar werkt aan shooter voor PlayStation VR
Sony brengt Bravo Team gebundeld met PS VR Aim Controller uit