Topper van 2018: Kingdom Hearts III – Kingdom Hearts is een franchise die op handen wordt gedragen en die de afgelopen twee jaar regelmatig in het nieuws voorbij is gekomen. Enerzijds omdat Square Enix zo nu en dan wat over de game laat horen en er wat van laat zien, anderzijds omdat de uitgever alle eerdere delen opnieuw heeft uitgebracht. Zelfs de games die voor de Nintendo DS zijn verschenen, zijn in verkapte vorm te beleven op de PlayStation platformen. Dat allemaal met het oog op het aankomende derde deel, dat al lang in de maak is.

Kingdom Hearts III – Square Enix is geen snelle ontwikkelaar, dat hebben we de afgelopen jaren wel gemerkt. Wel zijn ze in staat om hele mooie games te maken en de druk op Kingdom Hearts III is zo groot, dat ze er wel de tijd voor moeten nemen. Of de game dit jaar daadwerkelijk uitkomt, is afwachten; Square Enix stelt het rustig uit als het moet. Desalniettemin kunnen we altijd hopen en als de game dit jaar komt, zal het ongetwijfeld een fantastische game zijn. Nu Final Fantasy XV ook de deur uit is, kan het ontwikkelteam zich met deze game bezighouden en wat we weten, is dat Master Xehanort een slecht plan heeft dat gestopt moet worden.

De verschillende personages worden allemaal op een quest gestuurd. Zo zijn Riku en koning Mickey bijvoorbeeld op zoek naar de laatste Keyblade gebruikers. Tegelijkertijd gaan Sora, Donald Duck en Goofy de Seven Guardians of Light achterna en daarvoor zullen ze verschillende werelden aandoen. Deze werelden zitten uiteraard vol bekende Disney personages, alsook Final Fantasy figuren. En als we naar de eerdere delen kijken, zal het bomvol creativiteit, leuke situaties, grappige dialogen en interessante gameplay mogelijkheden zitten om het tot een mooi avontuur te maken.

blank

Kingdom Hearts III moet de ‘Dark Seeker Saga’ afsluiten en aangezien het hier een grote productie betreft, zal dat ongetwijfeld tot een absolute climax gaan komen. Daarmee is het wat de franchise betreft echter niet gedaan, want men heeft al aangegeven dat we in de toekomst meer mogen verwachten. Maar voor nu moeten we ons richten op Kingdom Hearts III, dat ons ogenschijnlijk veel variatie, personages en een boeiend verhaal zal voorschotelen. Dat gecombineerd met natuurlijk moderne doch herkenbare gameplay en uiteraard ontbreekt ook de nodige kenmerkende Disney humor niet. Bovendien staat Tetsuya Nomura weer aan het roer en dan komt het sowieso wel goed.

Waarom gaat dit een topper worden? We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar de game komt nu toch echt langzaam maar zeker dichterbij. Men heeft veel tijd genomen en gekregen, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Dat weet Nomura maar al te goed en als we naar de vroegere delen kijken, hoeven we ons over de kwaliteit niet echt zorgen te maken. Vooralsnog gaan we er vanuit dat de game dit najaar verschijnt en met dat idee in het achterhoofd, zal het niet lang meer duren voor de PR-machine op gang komt. Dat betekent nieuwe beelden, informatie en nog veel meer.

blank

Meer over Kingdom Hearts III:
Kingdom Hearts III eindelijk officieel aangekondigd
Eerste gameplay trailer Kingdom Hearts III
Nomura legt uit waarom Kingdom Hearts III zo lang op zich laat wachten