Topper van 2018: BioMutant – Afgelopen zomer werd de game BioMutant aangekondigd, een potentiële parel. In deze zogenaamde ‘open-world Kung Fu fable’ game stap jij in de huid van een gemuteerde wasbeer. Je komt in een strijd terecht tegen een natuurramp rondom de Tree of Life. BioMutant wordt de allereerste game van de Zweedse ontwikkelaar Experiment 101. Deze ontwikkelaar is ontstaan uit oud-medewerkers van Avalanche Studios, beter bekend van games als Mad Max en de Just Cause reeks. Aan ervaring in ieder geval geen gebrek.

BioMutant – Zoals gezegd stap je in BioMutant in de huid van een gemuteerde wasbeer. Hoe deze wasbeer er uitziet, zal straks geheel van jou als speler afhangen. Het zal mogelijk zijn om het geslacht, de grootte alsmede de klauwen van het beestje aan te passen. Elke aanpassing zal weer invloed hebben op de manier waarop je wasbeertje de wereld tegemoet treedt. Naast deze kleine persoonlijke aanpassingen, zal de game ook vol met mechanische aanpassingen zitten. Zo kan je robotische benen, vleugels en klauwen gebruiken om je nog beter door bepaalde situaties heen te werken.

Tevens zullen er ook veel bekende elementen aanwezig zijn in BioMutant. Een heus craft-systeem om je wapens te maken en een level-systeem om je skills mee te upgraden zal ook aanwezig zijn. Daarnaast zal het ook nog mogelijk zijn om je wapens verder te customizen met bijvoorbeeld een kleine kettingzaag op je samoerai-stok of een schroevendraaier als bajonet. Verder zal de wereld vol zitten met bijzonder gemuteerde wezens en er vallen veel gebieden te exploreren.

blank

De vele aanpassingen die mogelijk zijn bij de gemuteerde wasbeer, vormen slechts één onderdeel van de game. Naar verwachting zal je ook nog in het verhaal voldoende aanpassingen kunnen verrichten. Dit middels een heus karmasysteem, waarmee je gemaakte keuzes straks invloed gaan hebben op het verhaal en met welke karakters in de wereld je gaat samenwerken. In totaal zijn er namelijk zes verschillende stammen in de game en als speler zal je geheel vrij worden gelaten in de interactie met hen, zolang de Tree of Life maar wordt gered. Of ga je het duistere pad op en vernietig je de Tree of Life? The choice is yours.

Waarom gaat dit een topper worden? BioMutant bevat veel elementen uit reeds verschenen games, zoals The Witcher 3 en Horizon: Zero Dawn. Het punt is natuurlijk wel dat al deze elementen tot een juiste combinatie moeten worden gebracht voor een mooi succes. Keuzes die invloed hebben op het verhaal; de strijd tussen goed en kwaad en de vele diverse mechanische upgrades. Al deze aspecten worden in de mixer gegooid en het uiteindelijke product wordt geserveerd in een mooi en origineel jasje. De eerste beelden beloven in ieder geval veel goeds en ergens dit jaar gaan we erachter komen of BioMutant de hype waard is.

blank

Meer over BioMutant:
THQ Nordic kondigt BioMutant aan
Nieuwe BioMutant screenshots verschenen