Topper van 2018: Code Vein – De Dark Souls franchise lijkt ten einde te zijn gekomen en dat is erg jammer. Deze extreem uitdagende games zorgden keer op keer voor een unieke ervaring en die gaan we missen. Is het helemaal gedaan met dit soort games? Dat niet, want er gaan al geruime tijd geruchten rond een Bloodborne 2 en Code Vein zit er natuurlijk ook aan te komen. Code Vein lijkt erg geïnspireerd te zijn door de Soulsborne formule, gooit daar wat NioH elementen overheen in een animeachtig uiterlijk en voila, er ontstaat een nieuwe franchise.

Code Vein – Veel weten we nog niet over het verhaal van Code Vein. Wat we wel weten, is dat de wereld van vroeger er niet meer is. Gruwelijke monsters en wezens met de naam ‘Lost’ wandelen zonder doel rond met een alsmaar groeiende honger. Jij speelt in Code Vein een Revenant, een soort vampier met unieke vaardigheden en het is aan jou de taak om erachter te komen wat deze kwaadaardige wereld voor geheimen schuilhoudt en hoe je wellicht de wereld weer beter kan maken.

From Software wist een uniek genre te creëren met de Soulsborne games en dat genre zal zolang er vraag naar is gevuld worden met nieuwe titels. Code Vein is dus zo’n titel en doordat Bandai Namco de uitgever van de Dark Souls games was, hebben we er vertrouwen in dat zij goed weten hoe ze een vergelijkbare ervaring moeten brengen. Is het dan een kopie van Dark Souls? Nee, dat allerminst. Code Vein kent duidelijk een eigen stijl en ook de gameplay is afwijkend van de Soulsborne games.

blank

De voornaamste verandering zit hem in het feit dat je een compagnon met je mee op avontuur kan nemen. Dit personage kan je helpen bij het zoeken naar items, maar zal je ook waarschuwen voor naderende vijanden. Ook tijdens het vechten zorgt dit voor een unieke twist op de bekende Soulsborne gameplay, want je vecht immers nooit alleen. Gooi daar unieke wapens en combo’s à la NioH bovenop en je hebt een combinatie die kan uitpakken tot een geslaagde nieuwe game.

Waarom gaat dit een topper worden? De formule van de Soulsborne games lijkt door te leven in Code Vein, maar dan wel op een eigen manier. Over het verhaal weten we nog erg weinig, al klinkt het lang niet verkeerd om een bad-ass vampier te zijn die de orde in de wereld moet herstellen. Ook krijg je hulp van een compagnon en dat betekent in potentie erg interessante gameplay. De visuele stijl is ook uniek te noemen en dat maakt deze game erg interessant, omdat het heel erg goed past. Afsluitend: er lustig op loshakken, stevige baasgevechten uitvechten en een ongetwijfeld interessant verhaal, dat is wat Code Vein voor zal schotelen. Wat kunnen we ons nog meer wensen?

blank

Meer over Code Vein:
Gespeeld: Code Vein
Kom meer over het verhaal te weten in nieuwe Code Vein trailer
Intense baasgevechten in nieuwe Code Vein beelden