Topper van 2018: The Crew 2 – In 2014 waagde Ubisoft een poging in het race-genre met The Crew. Het concept van de game klonk veelbelovend, onder andere door de gigantische open wereld waarin spelers vrij konden rondrijden. Helaas liet de uitwerking ervan genoeg te wensen over, waardoor The Crew niet de racegame werd waar veel mensen op hoopten. Toch werd het spel goed ondersteund en er waren alsnog veel spelers actief. Dit is voor Ubisoft dan ook genoeg reden om met een vervolg te komen.

The Crew 2 – Eén ding waar The Crew in uitblonk, was de gigantische open wereld en dat zal hetzelfde zijn in dit vervolg. In The Crew 2 kun je opnieuw vrij rond scheuren in de Verenigde Staten, zij het op een wat kleinere schaal. Deze enorme speelwereld kun je op je eigen tempo verkennen en kent diverse gebieden. Het ene moment rijd je rond in een drukke stad en niet veel later bevind je je in een moerasgebied. De open wereld zit daarnaast ook bomvol verschillende race-evenementen waaraan je kunt deelnemen. En dat is niet langer beperkt tot alleen maar auto’s.

Waar het eerste deel zich nog volledig richtte op het racen met auto’s, gooit The Crew 2 het over een andere boeg. In The Crew 2 kun je, naast auto’s, ook racen met boten en vliegtuigen. Doordat de game zich nu ook op het water en in de lucht afspeelt, biedt de grote open wereld nog meer mogelijkheden. The Crew 2 wordt hierdoor nog meer een digitale speeltuin waarin je kunt doen en laten én gaan en staan waar je maar wilt. Om spelers echt alle vrijheid te bieden, is het ook nog mogelijk om van voertuigsoort te wisselen wanneer je maar wilt.

blank

Het wisselen van voertuigen is één van de zaken waaruit blijkt dat The Crew 2 een wat minder serieuze insteek kent dan z’n voorganger. Het origineel schotelde je nog een enigszins serieus verhaal voor, maar The Crew 2 heeft ook wat dat betreft een kleine metamorfose ondergaan. Dat betekent niet dat er geen verhaal aanwezig is. Het is echter allemaal wat luchtiger en simpeler, maar dat komt omdat het spel zich vooral richt op de knotsgekke en actievolle races. Het vervolg is nóg meer arcade en is ook nóg meer gericht op puur plezier.

Waarom gaat dit een topper worden? De grote open wereld was één van de sterke punten van het origineel en dat zal met The Crew 2 niet anders zijn. Daarnaast belooft het tweede deel nog meer actie en diversiteit te bieden door de toevoeging van boten en vliegtuigen. De game beperkt zich niet langer tot het racen met auto’s en doordat spelers op ieder moment kunnen wisselen van voertuigsoort, zal de game veel vrijheid bieden. Verder is de game nog meer gericht op pure fun en nog meer arcade gameplay. Als het spel genoeg diversiteit biedt, dan kan The Crew 2 weleens een uitstekende en vooral erg leuke racegame worden.

blank

Meer over The Crew 2:
Gespeeld: The Crew 2
Check hier nieuwe The Crew 2 gameplay
Nieuwe The Crew 2 trailer en pre-order info
Ubisoft kondigt The Crew 2 aan