Topper van 2018: Anthem – De eerste beelden van Anthem spraken boekdelen. Iedereen werd omver geblazen door de graphics en de sfeer. Als de geruchten waar zijn, mogen we Anthem in 2018 verwachten. Het is daarom ook de moeite waard om deze game even te belichten in deze rubriek. Ondanks dat er nog steeds vrij weinig over bekend is, kunnen we er wel genoeg over kwijt om te verantwoorden dat Anthem hoog op ons lijstje staat. Niet alleen de graphics moeten deze game gaan dragen, ook het concept spreekt menig gamer aan.

Anthem – Anthem wordt door BioWare neergezet als een action adventure game. Dat is vrij opmerkelijk, aangezien bijna al hun games RPG’s zijn. De reden dat wij erg enthousiast raken over Anthem – ondanks dit feit – is wat BioWare nog meer in haar portfolio heeft. Jade Empire, Star Wars: Knights of the Old Republic, Dragon Age en natuurlijk Mass Effect zijn titels waar iedereen het wel over eens kan zijn dat ze geweldig waren, uitzonderingen daargelaten. Met deze geschiedenis aan games en jarenlange ervaring, zijn de verwachtingen hooggespannen rondom deze game. Maar goed, alleen gehypet worden door een studio is natuurlijk niet voldoende.

Zoals we in de E3 trailer hebben kunnen zien, oogt de wereld groots en zeer levendig. Met overtuigende flora en fauna present, kunnen we niets anders zeggen dan dat we snakken naar het moment dat we in deze wereld kunnen rondlopen. Dit zullen we doen met de verschillende mechsuits die we zagen. Hieruit kunnen we voorzichtig opmaken dat de game een soort klassesysteem zal bevatten. Want het ene pak dat we zagen oogde ‘tanky’, terwijl het andere er weer meer als lichtgewicht uitzag, waarmee de speler bijvoorbeeld sneller kan aanvallen. Ook hebben we nog een ‘mage’ gespot, dus met de variatie lijkt het wel goed te zitten.

blank

Ook over het verhaal is nog weinig bekend. Wat wel in de game zal zitten, zoals bij elke andere BioWare game het geval is, is het maken van keuzes en de mogelijkheid tot het sluiten van vriendschappen (of vijanden). Ondanks dat de game een live game gaat zijn, kunnen spelers de game als een singleplayer avontuur ervaren. Heb je even geen zin om je sociale smoel op te zetten? Dan heb je de keuze om als een kluizenaar rustig van de game te genieten op je dooie gemakje. De game lijkt dus voor iedereen wel wat te bieden.

Waarom gaat dit een topper worden? De game zal eenzelfde soort concept hanteren als Destiny. Het sociale aspect zal veel gamers ongetwijfeld aanspreken. Ook denken we dat mensen na ongeveer 4 jaar Destiny wel toe zijn aan een beetje afwisseling, dus een game als Anthem komt dan op het juiste moment naar voren. Het is nog altijd afwachten hoe de game zal worden en of het EA kennende geen microtransactiehemel gaat worden. Aan de andere kant is het natuurlijk BioWare dat aan het roer staat en dat is één van de meest ervaren ontwikkelaars in de industrie.

blank

Meer over Anthem:
BioWare toont eerste beelden van Anthem
Anthem krijgt een beta