Topper van 2018: Dissidia Final Fantasy NT – Na 8 jaar mogen we weer volop genieten van wat chaotisch Final Fantasy geknok. Waar het ooit op de PSP begon, gaat het nu verder op de PlayStation 4. Dissidia Final Fantasy NT zal alle belangrijke personages in een game gooien waarin je met iedereen tegen elkaar kan vechten. De game hebben we nog niet zo lang geleden al kunnen uittesten en we hebben kunnen zien dat het concept nog altijd even interessant is als vroeger. Eind januari moet de game uitkomen, dus erg lang hoeven we er niet meer op te wachten.

Dissidia Final Fantasy NT – Zoals eerder al aangegeven is de Dissidia franchise op de PSP begonnen. Het verhaal luidt dat Cosmos en Chaos in conflict zijn geraakt en dat verschillende helden uit diverse Final Fantasy delen samen moeten strijden tegen het kwaad. De protagonisten nemen het op tegen de antagonisten als het ware. Dit was grotendeels wat er speelde op de PSP, maar dit zal uitgebreid worden in Dissidia Final Fantasy NT. Meer kunnen we er helaas nog niet over kwijt, aangezien er vrij weinig bekend is over het verhaal. De game draait echter om meer dan alleen het verhaal.

Elk van de richting 30 personages die de game rijk is, bezit kenmerkende fight moves die je terug kunt vinden in de games waar ze oorspronkelijk uit vandaan komen. Met het Bravery vechtsysteem wordt ons een bijzondere fighting game gepresenteerd. Het systeem zorgt er namelijk voor dat je twee verschillende soorten aanvallen hebt. Eén waarmee je punten kan verzamelen die je damage bepalen (Bravery Attacks) en een andere waarmee je de damage daadwerkelijk kan uitdelen (HP Attacks). Zo kun je urenlang knokken zonder eigenlijk ook maar iets aan te richten, maar het kan net zo goed dat een potje binnen een paar seconden voorbij is.

blank

Dit systeem geeft de combat best wat diepgang, zeker met gevarieerde personages. We hadden echter nog wat puntjes van zorgen rondom de game, namelijk de tijd die het kost om weer op te staan nadat je een flinke klap hebt gekregen. Daarnaast hebben de tegenstanders ook gewoon vrij spel om je extra schade te berokkenen als je op de grond ligt. De snelheid van het vechten was ook vrij ingetogen en voelde 8 jaar geleden een stuk vlotter aan, maar dit is wel op basis van een vroege versie. We gaan er vanuit dat dit allemaal nog gebalanceerd en getweaked gaat worden en als dat op orde is, dan zal het een topper worden. Ook omdat het grafisch een waar spektakel is om te aanschouwen.

Waarom gaat dit een topper worden? De game is voor een echte Final Fantasy fan erg interessant. Alle personages zijn zeer herkenbaar in hoe ze spelen en de graphics dragen er toe bij dat de gevechten spectaculair zijn om te zien. Van vrijwel elk Final Fantasy deel zitten er personages in deze game en dat is eigenlijk reden genoeg om er mee aan de slag te willen gaan. De gameplay is zeer strategisch en volledig anders dan wat we in andere games in dit genre zien en dat is dus een welkome afwisseling. Nu de balans nog even op orde krijgen en wij zijn om.

blank

Meer over Dissidia Final Fantasy NT:
Gespeeld: Dissidia Final Fantasy NT
In gesprek met Ichiro Hazame over Dissidia Final Fantasy NT
Square Enix kondigt Dissidia Final Fantasy NT aan