Topper van 2018: Jurassic World Evolution – Ontwikkelaar Frontier – bekend van games als Elite: Dangerous en Planet Coaster – is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een Jurassic Park game. Die game moet ergens later dit jaar uitkomen, zodat het samenvalt met de release van de nieuwe Jurassic Park film, genaamd Jurassic World: Fallen Kingdom. Een game in dat universum zien we niet vaak en Frontier staat bekend om degelijke games. Laten we snel verder kijken.

Jurassic World Evolution – Heb je tijdens het kijken van een Jurassic Park film nooit gedacht dat ze de parkbeveiliging slecht geregeld hadden? Dan biedt Jurassic World Evolution je de kans om het beter te doen. Alhoewel er nog maar weinig bekend is over de game, weten we één ding wel zeker: je kunt je eigen dinopretpark volledig gaan samenstellen en beheren. De game is een park builder waarin de focus ligt op het aantrekken van bezoekers terwijl je genoeg variëteit aan (gevaarlijke) dino’s door het park laat lopen. Het is aan jou om je bezoekers vervolgens veilig te houden.

Het afgelopen jaar zijn er een paar goede city builders uitgekomen voor de PlayStation 4 die allemaal erg positief zijn ontvangen. Aven Colony en Cities: Skylines bewezen bijvoorbeeld dat het genre prima past op een console, mits er goed over de besturing wordt nagedacht. De hoop dat Jurassic World Evolution het beter doet dan die games is daarom ook niet ondenkbaar. Frontiers laatste poging in dit genre – Planet Coaster – dateert van 2016 en heeft maar liefst een Metacritic score van 84%, dus de verwachting dat Jurassic World Evolution ook een topper gaat worden, is niet geheel onterecht.

blank

Ondanks dat de trailers niet veel laten zien, zien we wel genoeg om te weten wat je als speler kunt verwachten. We weten dat je verschillende typen gebouwen kan plaatsen met elk hun eigen functies met als doel zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Die bezoekers moeten natuurlijk veilig door het park kunnen struinen om dinosauriërs te ontdekken en te bekijken. Hoe meer verschillende dino’s, hoe meer mensen je aantrekt, maar het gevaar dat dingen fout gaan wordt dan natuurlijk ook een flink stuk groter! En is dat nou niet net de aantrekkingskracht van een game in dit genre?

Waarom gaat dit een topper worden? De films zijn natuurlijk mateloos populair en als de film een succes wordt, dan is de kans groot dat de game ook als zoete broodjes over de toonbank vliegt. Ook al zijn er een paar goede city/park builders voor de PlayStation 4, een topper erbij in dit genre kan zeker geen kwaad. Frontier is niet de minste ontwikkelaar en heeft met Planet Coaster bewezen dat ze de expertise in huis hebben om een game in dit genre tot een daverend succes te maken. En daarnaast: hoe cool is het om je bezoekers op te laten eten door een losgeslagen T-Rex? Laten we hopen dat we dat snel kunnen uitproberen!

blank

Meer over Jurassic World Evolution:
Eerste gameplay beelden Jurassic World Evolution verschenen
Meer informatie over Jurassic World Evolution