Topper van 2018: Spider-Man – Superhelden zijn helemaal hot op het moment en Peter Parkers Spider-Man is daar geen uitzondering op. Eerder dit jaar werden we nog getrakteerd op Marvel’s Cinematic Universe versie van de lenige webslingeraar. Qua games is Spidey altijd een beetje wisselvallig geweest. Spider-Man 2 wordt door velen gezien als de beste, maar ook een Shattered Dimensions of Web of Shadows waren niet onaardig. Een echte topper is echter uitgebleven, maar daar kan volgend jaar wel eens verandering in komen.

Spider-Man – Insomniac Games heeft namelijk de licentie van Spider-Man gepakt en is daar druk mee aan de slag gegaan. Een unicum voor de ontwikkelaar, die altijd uit een eigen bron van inspiratie heeft geput. Het team heeft ervoor gekozen om een meer ervaren Spider-Man te belichten, los van een film of comic. Uiteraard wordt het bronmateriaal nauwkeurig gevolgd en hoef je geen dingen te verwachten, die niet in Spidey’s wereld thuishoren. Het geeft Insomniac verder de vrijheid om een dijk van een game neer te zetten. Op basis van wat we gezien hebben tot nu toe, lijken ze goed op weg te zijn.

Spider-Man pakt het verhaal op als Peter Parker al acht jaar lang door de straten van New York slingert. Hij is bijna afgestudeerd en werkt als een stagiair in een laboratorium. Vroeg in de game krijg je te maken met de handlangers van Wilson Fisk, ook wel bekend als Kingpin, die vragen om een goed pak slaag. De handlangers van Kingpin worden echter ook aangevallen door een derde partij, door de zogenaamde Inner Demons. Wie of wat ze precies zijn en doen, blijft een beetje in het midden. Hun leider is in elk geval opvallend: niemand minder dan weldoener Martin Li.

blank

Om niet te veel weg te geven – wat tegenwoordig in trailers en gameplay video’s veelvuldig gebeurt – laten we het qua verhaal hier even bij. In elk geval lijkt de game solide gameplay te hebben, audiovisueel dik in orde te zijn en een liefde voor Spider-Man uit te stralen. Met een topontwikkelaar aan het roer, die bekend staat om het creëren van geweldige werelden, kan dit bijna niet misgaan. Het enige jammere is dat we nog geen idee hebben wanneer de game uitkomt. Het vermoeden is echter halverwege of tegen het einde van 2018, aangezien de game al lang in ontwikkeling is.

Waarom gaat dit een topper worden? Insomniac Games staat er om bekend dat ze geweldige games maken. Hun portfolio is zeer divers, met titels als Ratchet & Clank, Fuse en Sunset Overdrive, die allen een compleet eigen stijl en kenmerken hebben. Een groot team van deze studio werkt nu met liefde aan dit Spider-Man project en dat ze als studio fan zijn van deze superheld, steken ze niet onder stoelen of banken. Hoewel we nog niet zo heel veel hebben gezien van de game, lijken alle ingrediënten voor een topper aanwezig te zijn. Hopelijk krijgt Spider-Man eindelijk de game die hij verdient, want daar zijn ook wij na jaren wel weer een keer aan toe.

blank

Meer over Spider-Man:
In actie gezien: Spider-Man
Achter de schermen bij Spider-Man
Bekijk nieuwe beelden van Spider-Man