Topper van 2018: Red Dead Redemption 2 – Vorig jaar schreef ik met hetzelfde idee een stuk over Red Dead Redemption 2, namelijk met de gedachte dat deze game nog dat jaar uit zou komen. Niet lang daarna kwam echter naar buiten dat Rockstar haar Wilde Westen parel had uitgesteld en nu dus gepland heeft staan voor de lente van dit jaar. We zijn dus een jaar verder zonder Red Dead Redemption 2, maar wat hebben we het afgelopen jaar nu over de game geleerd?

Red Dead Redemption 2 – Afgelopen jaar is er gek genoeg eigenlijk weinig nieuws vrijgegeven over Red Dead Redemption 2. Bij het bericht van uitstel voor de game kregen we wat nieuwe screenshots voorgeschoteld om het uitstel wat te verzachten. Later werd dit aangevuld met een trailer, die je overigens hier terug kunt bekijken. Verder is het erg stil gebleven, maar we verwachten dat de PR-machine van Rockstar later deze maand of in februari flink op stoom gaat komen. De beelden die we het afgelopen jaar echter te zien hebben gekregen, beloven alvast veel goeds.

Zo zagen we verschillende landschappen voorbij komen, alsook indrukwekkende en sfeervolle stedelijke gebieden. De ogenschijnlijk fantastische gameplay, het verhaal en de uitgebreide en mooie wereld zoals we die in het vorige deel zagen, lijken ook nu weer terug te komen. Waar we echter ook ontzettend benieuwd naar zijn, is hoe men Red Dead Online aan gaat pakken. Dat er gelijkenissen zullen zijn met Grand Theft Auto Online is onvermijdelijk, maar Rockstar heeft hier wel veel ervaring mee opgedaan, waardoor we benieuwd zijn naar wat dit gaat doen voor Red Dead Redemption 2. Het is immers een compleet andere en wellicht moeilijkere setting dan GTA. Bij GTA zijn er immers geen grenzen, maar bij Red Dead wel.

blank

Welke aanpak men ook hanteert voor het online gedeelte, blijft vooralsnog dus erg spannend. Ook zijn we benieuwd of men de singleplayer gaat vermengen met online functionaliteiten. Dit is in Rockstar-games in principe nog niet eerder gedaan, maar het zou leuk zijn als er coöpelementen in verwerkt zouden worden. Verder zouden we graag zien dat je offline prestaties meer invloed zouden hebben op je online status. In GTA V maakte het niet uit wie je in de singleplayer was en wat je had, online nam je een totaal andere identiteit aan. Niet verkeerd, maar we zien Rockstar op dit vlak graag nieuwe dingen proberen.

Waarom gaat dit een topper worden? Qua verhaal maken we ons in ieder geval geen zorgen met deze game, ook niet om het feit dat dit mogelijk zou kunnen lijden onder het online gedeelte. Wij vertrouwen Rockstar op basis van prestaties uit het verleden en gaan ervan uit dat men nu juist beide onderdelen, online en offline, perfect gaat neerzetten en vermengen. Het zal de eerste game van de uitgever worden die echt voor de PS4 is gemaakt en die zelfs PS4 Pro ondersteuning zal hebben. Naast een spectaculair singleplayer avontuur verwachten we ook een indrukwekkende online wereld die hogen ogen gaat gooien en die vooral heel erg lang speelbaar zal zijn. De ‘grind’ is iets waarvan we hopen dat dit niet de boventoon zal voeren online, zoals dit met GTA Online soms wel kan zijn. We zijn dan ook vooral nieuwsgierig naar de verhalende content in online-vorm, wat perfect bij de game zou passen.

blank

Meer over Red Dead Redemption 2:

Red Dead Redemption 2 Trailer #2
Rockstar stelt Red Dead Redemption 2 uit naar lente 2018 en geeft nieuwe screenshots vrij
CEO Take Two is enthousiast over Red Dead Redemption 2 en wat het online gaat doen