Topper van 2018: Yakuza 6: The Song of Life – Yakuza is alweer toe aan een nieuw deel in de langlopende reeks. We volgen nog steeds het avontuur van Kazuma Kiryu, de gevaarlijke gangster-goedzak die de hoofdrol speelt in de serie. Behalve het verhaal dat, zoals je gewend bent van de Yakuza-reeks, intrigerend genoeg zal zijn, zal Yakuza 6: The Song of Life ook genoeg zijmissies en andere activiteiten in de stad Kamurocho bevatten om zeker een topper te worden. Hoewel het spel in Japan al uit is, moeten wij in het Westen nog even wachten om met de game aan de slag te kunnen gaan.

Yakuza 6: The Song of Life – Yakuza begon ooit als een simpele game op de PlayStation 2 en na sterke delen voor de PlayStation 3, is Yakuza 6: The Song of Life het eerste deel in de reeks dat enkel gemaakt wordt voor de PlayStation 4. Voor deze ontwikkeling is er ook gelijk een nieuwe engine gebouwd, genaamd de ‘DRAGON engine’. Dit maakt het mogelijk voor de Yakuza-serie om met z’n tijd mee te gaan. Zo zal het spel weinig tot geen laadschermen tijdens de gameplay bevatten, is er eindelijk een autosave feature ingebouwd en het spel zal grafisch prachtig zijn.

Waar de serie met elk deel is gegroeid, is ook Kiryu zelf gegroeid. Niet langer is hij de beginneling bij de Yakuza, want tegenwoordig is hij een doorgewinterde bikkel met een groot eergevoel. Ook neemt hij nu zelf beslissingen in plaats van dat dat van hogerop komt. Het is en blijft een boeiend hoofdpersonage en dat zal in deze nieuwe game doorgezet worden. De stad, Kamurocho, is deze keer net zo boeiend als Kiryu zelf, want de straten leven en de mensen zijn bezig met hun eigen dingen. Ze laten je met rust, tenzij je in de weg loopt of herrie schopt.

blank

Yakuza 6: The Song of Life bevat, in tegenstelling tot het eerder verschenen Yakuza 0, maar één vechtstijl. Dit kan voor sommigen misschien wat jammer zijn, maar niet getreurd. Deze vechtstijl is door SEGA namelijk tot in de puntjes uitgewerkt, zodat je het beste van alles krijgt. Het gedetailleerde combat systeem is gemixt met het interessante verhaal en de boeiende setting, een in potentie uitstekende combinatie voor een nieuwe Yakuza game. Met daarbij nieuwe technologie zou Yakuza 6: The Song of Life haast als een klasse apart beschouwd kunnen worden binnen de franchise.

Waarom gaat dit een topper worden? Yakuza 6: The Song of Life gaat verder waar het vorige deel ophield en het belooft weer een prachtig avontuur te worden. Hoewel de vechtmechanieken misschien een stapje terug lijken te gaan ten opzichte van Yakuza 0, heeft SEGA alsnog genoeg innovatie doorgevoerd in de uiteindelijke combat van de game. Ondertussen is Kiryu zelf nog steeds het alfamannetje op de straten van Kamurocho, waar genoeg te beleven zal zijn. Als je de vorige delen interessant vond, dan is dit absoluut een game om in de gaten te houden.

blank

Meer over Yakuza 6: The Song of Life:
Gespeeld: Yakuza 6: The Song of Life
Bekijk hier ruim 2 uur aan Yakuza 6 gameplay
Nieuwe Yakuza 6 trailer bekijk je hier