Topper van 2018: Monster Hunter World – Monster Hunter is terug, maar eigenlijk ook nooit weggeweest. De afgelopen jaren werden enkel de 3DS games naar Europa gebracht, terwijl er in Japan ook titels verschenen voor de vorige generatie consoles en er werd er zelfs eentje opnieuw uitgebracht voor de PlayStation 4. Voor ons is dit de eerste Monster Hunter sinds jaren die we weer op een groot scherm kunnen spelen en na de recente beta hebben wij er al helemaal zin in!

Monster Hunter World – Een verhaal? Dat heb je toch helemaal niet nodig om op gigantische monsters te jagen?! We krijgen net als in andere Monster Hunter games één taak en dat is op monsters jagen en dat voor de wetenschap natuurlijk. We beginnen met wat klein grut, maar werken ons al snel op naar de echte vette beesten, zoals heuse dinosaurus-achtigen en, jawel, draken. Als groentje kan je natuurlijk niet direct beginnen met de gevaarlijkste monsters die er rondlopen, dus je moet rustig aan beginnen en dan komt het spektakel vanzelf.

De basis van de Monster Hunter serie is natuurlijk veelal hetzelfde gebleven. Je jaagt op beesten, vindt spullen die je kan gebruiken of verkopen, of je koopt nieuwe wapens en pantser van de plaatselijke handelaar om zo steeds krachtiger te worden. De beste spullen krijg je echter door ze zelf te maken van de spullen – of zelfs ledematen – van monsters die je hebt geslacht. In totaal zijn er veertien verschillende wapen soorten waar jij je in kan specialiseren, elk met hun eigen handleiding. Het wapen dat jij gebruikt zal jouw vechtstijl bepalen. Ieder monster heeft natuurlijk zijn eigen zwakheden en het is aan jou om erachter te komen welk wapen je het beste kan gebruiken in een bepaalde situatie.

blank

De wereld in Monster Hunter World is een stuk groter geworden als je het vergelijkt met de voorgaande delen, maar dat is niet alles. Deze keer kan jij samen met drie vrienden op pad gaan in de wereld van Monster Hunter World om er zo samen voor te zorgen dat je met een mooie trofee terugkomt. De wereld is groot, maar niet echt prachtig te noemen, helaas. Een voordeel is wel dat de game erg soepel lijkt te spelen en dat zien we liever wanneer je goed getimede aanvallen moet plaatsen.

Waarom gaat dit een topper worden? Mocht jij, net als velen van ons, ook wel eens uitwijken naar andere platformen, dan zal je vast wel eens een Monster Hunter game op een portable platform hebben gespeeld. Vond je dat leuk, maar hoopte je op een titel van een veel grotere schaal, met daarbij nóg grotere monsters en de mogelijkheid om samen met je vrienden op deze beesten te gaan jagen? Zoek dan niet verder, want op 26 januari verschijnt dé game die jij zoekt voor de PlayStation 4!

blank

Meer over Monster Hunter World:
Gespeeld: Monster Hunter World
Bekijk 20 minuten aan Monster Hunter World gameplay
Ontdek de training ruimte van Monster Hunter World