Topper van 2018: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – De eerste Ni no Kuni, althans de eerste die wij hier in Europa konden spelen, was wellicht wat onverwacht een gigantisch succes. Ik kan me nog goed herinneren dat deze game overal was uitverkocht ten tijde van de release en de game kreeg van zowel critici als spelers veelal lovende recensies. Het was natuurlijk een no-brainer voor Level 5 om een vervolg te maken en daar hebben ze hun tijd voor genomen ook! Maar dat is enkel een goed ding, want om de kwaliteit van het vorige deel te overtreffen of zelfs alleen al te evenaren, moet je zorgvuldig te werk gaan.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – Honderden jaren na het verhaal van Wrath of the White Witch stappen we in de schoenen van Evan Pettiwhisker Tildrum, een jonge koning. Deze koning is echter wel van zijn troon gestoten door rebellen die bekend staan als de ‘Mouse Tribe’. Evan zelf maakt deel uit van de ‘Cat Tribe’ en is erop uit om zijn troon terug te verdienen. Daarvoor heeft hij hulp nodig en in plaats van de ‘Familiars’ uit het eerste deel, zullen we deze keer de hulp kunnen inschakelen van wezens die bekend staan als ‘Higgledies’.

Het vechtsysteem in Ni no Kuni II steekt wat anders in elkaar dan dat van het eerste deel. Je kan vrij rond bewegen over het gevechtsveld en je zult elk personage individueel besturen op het speelveld. Je kan gebruikmaken van simpele mêlee aanvallen, spreuken en natuurlijk de Higgledies die elk hun eigen effect hebben. De Higgledies kunnen allerlei vormen aannemen en zullen naast in gevechten ook een belangrijke rol buiten de gevechten om spelen. Zo zal je ze bijvoorbeeld nodig hebben om bepaalde gebieden überhaupt te kunnen bereiken.

blank

Studio Ghibli is ook weer van de partij voor dit tweede deel en zorgt er voor dat de wereld van Ni no Kuni weer op prachtige wijze tot leven wordt gebracht. Dit zie je terug tijdens de gevechten en op de vele locaties in de wereld zelf. Wanneer je een dorp of andere belangrijke locatie verlaat, zal je net als bij het vorige deel een soort overworld krijgen. Alleen deze keer transformeren de karakters in een soort chibi (schattige) evenbeelden van zichzelf. Dit is wel net wat anders dan in het voorgaande deel en het valt een beetje uit de toon naar onze smaak. Maar als dat het enige probleem is, hoor je ons niet klagen.

Waarom gaat dit een topper worden? Een gloednieuw verhaal, nieuwe personages en zelfs andere wezens om een bondgenootschap mee aan te gaan. Alles is veranderd, maar toch ademt Ni no Kuni II dat vertrouwde gevoel van het eerste deel. Qua gameplay gaat het ook zeker wel goed zitten op basis van wat we tot nog toe gezien hebben. Wellicht dat het recente uitstel naar 23 maart misschien wat jammer is, maar één ding is zeker: Level 5 is er op uit om weer een top titel neer te zetten en wij hebben er het volste vertrouwen in.

blank

Meer over Ni no Kuni II: Revenant Kingdom:
In actie gezien: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Half uur aan nieuwe Ni no Kuni II: Revenant Kingdom gameplay verschenen
Bandai Namco stelt Ni no Kuni II helaas uit